Vittna i rättegång är inget jag vill göra om

Fredagsmys

Fredag och helgen står inför dörren som för vissa är väldigt speciellt… Fredagsmys

Vittne vid Tingsrätten 

I onsdags så bar det iväg till Uppsala för att vara vittne i en rättegång. Jag hade förvarnat att jag behövde någon hos mig under tiden jag väntade utanför rättssalen. De hade ordnat med en gullig ordningsvakt som höll mig sällskap under tiden jag väntade. Vi kom på att vi jobbat samtidigt ute på Arlanda i säkerhetskontrollen men mindes inte varandra. Det var många som jobbade där under ett dygn och olika skift.

Munskydd och Covid-19 regler

Jag hade tagit på mig munskydd och var den enda i byggnaden som hade en på mig. Inne i rättssalen var vi 13 personer och jag blev så stressad av hela situationen så jag hade svårt att fokusera.

Coachtips

Fick ta till mina egna coachtips jag ger mina klienter. Andas djupa lugna andetag och bara fokusera på en person i taget och det blev domaren samt åklagaren vid konservationen. En tolk satt nära mig som pratade hela tiden på engelska och det gjorde att jag fick svårt att koncentrera mig.

Att vittna med en god hälsa kan vara utmattande men vid dålig är en oerhörd utmaning.

Allt klart på typ 10-15 minuter för min del och jag kom ut snabbt omtumlad och fick känslan vad hände egentligen. Ordningsvakten var utanför och backade upp mig, så tacksam

Efter kom chocken och jag började skaka och tårarna rann.. torkade tårarna, samlade ihop mig och knatade iväg för att handla lite saker innan jag åkte hem.

Den kvällen och natten blev ryckig och jag hade svårt att koppla av. Gårdagen gick åt till att bara chilla samt det blev en uppfriskande långsam promenad.

Nu är det avklarat som hängt över mig sedan det hände och det är ett tag sedan. Händelsen var 26 februari 2018.

 

Lämna ett svar

Till startsidan