Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vill du ha en cocktail idag? Det får du varje dag av gift från din vardagsmiljö

En cocktail med gift vill jag inte ha men svårt att hålla mig borta från 

Idag så skiner solen men vart tog värmen vägen? Det blir långa byxor och en varm tröja under dagen. Livet rullar på och jag tar en dag i taget.

Hörde på nyheterna om PFAS igen och som jag skrivit om tidigare. Det giftet finns i många produkter som vi använder dagligdags och som ingår i den cocktail vi får i oss från alla olika giftiga ämnen som vi har omkring oss.

Det finns i kosmetiska produkter, möbler, textilier, kläder, skidvalla, byggmaterial och matförpackningar för flytande livsmedel, elektronik produkter, skumsläckare, byggvaror och stekpannor.

Vi har även ett medel som används för att förhindra och fördröja eventuella bränder.

Text nedan kommer från Naturvårdsverket………………………………………..

Flamskyddsmedel används för att fördröja eller hindra brand i olika produkter och material. Plaster, textilier, möbler i offentlig miljö, skyddskläder, isoleringsmaterial och elektrisk och elektronisk utrustning är några exempel.

Det finns flera hundra olika flamskyddsmedel, varav ett 70-tal innehåller brom. Alla former av bromerade flamskyddsmedel är svårnedbrytbara, men giftigheten (toxiciteten) och hur lätt de ansamlas i levande varelser varierar.

Stor spridning över världen

Produktionen av ämnen och produkter med flamskyddsmedel är mycket stor. Läckage till naturen kan ske under produktens hela livscykel – från tillverkningen, under användningen och när de skrotas eller förbränns.

De bromerade flamskyddsmedlen kan transporteras långa vägar i luften och blir sedan kvar i miljön under mycket lång tid. De återfinns i relativt höga halter i miljön, bland annat som förorening i vatten, sediment och i vattenlevande djur.

Inte ens avlägsna områden i Arktis är fria från nedsmutsning av dessa ämnen.

………………………………………………..

Japp vi får i oss många olika farliga ämnen som blir en riktigt farlig cocktail som ger oss olika sjukdomar och störningar i våra kroppar. Vi måste börja ta ett eget ansvar och protestera mot detta och sluta köpa vissa saker samt gå till politikerna för att skapa större förändringar.

Lämna ett svar

Till startsidan