Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vi behöver lugna och trygga personer som jobbar inom polisen speciellt nu när våldet ökar och ett hätskt beteenden florerar ute på gator och torg. Är det verkligen bra då att låta personer med ADHD bli poliser?

Trygga och lugna personer bör jobba inom polisen. Är det verkligen bra att låta personer med ADHD bli poliser?

Lördag och eftermiddagsfikat avklarat och nu så blir det lite skrivande på bloggen och sedan kanske lite annat.

Det händer så mycket nu i Sverige och världen.. En sak som berättades på nyheterna för ett tag sedan är att personer med bokstavs handikapp ska kunna bli poliser. ADHD bland annat och jag tänkte OMG..

Det handlar inte om att de är sämre människor och inte tillräckligt kunniga intellektuellt för att bli poliser för det handlar inte om det. Personer kan ha ADHD i olika grader från lätt till väldigt svårt.

Jag har vänner som har detta personlighetsdrag och vet hur de kan svänga i humöret, säga precis vad de tycker utan något filter, svårt att klara stress, lida av ångest, ha koll på tider samt att de får stora impulser till att göra saker som inte är riktigt genomtänkta. De agerar snabbt utan att tänka efter eller förstå konsekvenserna förrän det är för sent att backa.

Om en sådan polis sätt i en situation där det handlar om agera lugnt och få en person som är stressad och känner sig hotad som viftar med ett vapen mot andra samt polisen kan sluta med en katastrof. Idag så har vissa poliser redan nu som jobbar svårt att fixa alla situationer som kan uppstå. De utsätts för mycket svåra situationer och deras tålamod prövas hårt varje arbetspass.

Vi tror oss veta hur vi skulle agera om vi utsattes för fara eller något hotfullt men vi kan aldrig veta i förväg hur vi egentligen skulle hantera detta när vi verkligen står inför faror. Då dessa personer som redan innan har svårt att hantera sin vardag och alla normala situationer vi utsätts för i den grå vardagen klara av alla utmaningar som poliser ställs inför.

Det kan bli rena rama vilda västern som det redan är på väg att bli på våra gator och torg. Vi behöver lugna och trygga personer som har talets förmåga och vet hur kommunikation kan avläsas med ord, kroppsspråk och rösten. Förstå att den som står inför poliser agerar olika beroende på personlighet och inte bara köra på. Ha full kontroll på situationen..

Ett tufft ämne men jag tycker att personer med bokstavs handikapp ska hålla sig borta från yrken där det handlar om att hantera personer som är i underläge som typ när polisen kommer. För i slutänden så har alla det lilla sårade barnet inom sig som verkligen kommer fram när farbror Blå kommer.

Hoppas att de som bestämmer samt de som ska anta personer till utbildning samt under utbildning förstår att det kommer bli många problem och ändra på sina beslut. Alla har rätt att tycka olika men vi får inte blunda för att det kommer bli problem och vi har redan nu ett hetsigt beteenden mellan de unga och polisen inom vissa utsatta områden.

Lämna ett svar

Till startsidan