Vem var Jesus?

Jag lämnade kyrkan 2014 för jag finner inget behov av att vara med inom denna religion eller överhuvud taget någon. Jag är religionsfri och det känns bra men jag är inte ateist. 

Det finns många skrifter och ord sagda om Jesus men vem var han? En man som föddes och levde i Nasaret under Romarrikets maktutövande i denna världsdel. 

Han var en man av folket som gick emot prästerskapet hårda och kränkande behandling av vissa människor i samhället. Han var en rebell som inte fogade sig i vad de sa. Han tog alla tills sig, hjälpte alla utan dömande om vad de gjort eller vad de stod för. 

Jag tror han var en stark karismatisk man med  personlighetstypen ledare som hade talets förmåga och folket blev trollbundna av hans berättelser.

I den tids eran så  väntade folket på en Messias som skulle rädda dem från förtrycket från prästerskapet och romarna. Han skulle komma från Davids ätt enligt de gamla profeterna som levde långt innan Jesu tid. Folket blev besvikna och arga när han lät sig bli korsfäst som en simpel tjuv. Den som började skapa och som jag brukar säga marknadsförde Kristendomen först var Paulus. 

 

Jesus riktiga namn var Yeshua och han lät sig döpas av sin släkting Johannes som var föregångare till det som skulle komma. Jag tror inte Jesus syfte var att starta en ny religion utan ville trotsa de som styrde i landet då. 

Jag tror att de gamla texterna är som sagor ett typ av underhållning till folket, för vad gjorde de på kvällarna och vid lägereldarna. De berättade historier för varandra och som jag brukar säga en fjäder blir en höna. 

Jag vill ta upp ämnet för det är intressant att försöka se våra profeter med nya ögon. I framtiden så tror jag att alla religiösa byggnader kommer bli museum för hur vi trodde förr. Det blir när vi kommit längre i vår utveckling och forskning om vad kommer vi ifrån och hur fungerar allt i vår värld.

Kärlek till dig själv och dina medmänniskor är en viktig ingrediens för ett lyckligt och balanserat liv.

 

 

 

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan