Vem var Jesus egentligen? hans riktiga namn är Yeshua

Jaha så vart det en ny vecka framför oss igen. Tiden går fort och om två veckor så är det dags att tända det första ljuset i staken.

Julen kommer med stormsteg och jag är inte så förtjust i dessa dagar för det skapar mycket ångest hos många. Dessa dagar kan passera för mig som vilka dagar som helst. Jag är inte kristen och som jag berättat om tidigare så lämnade jag kyrkan hösten 2014.

Att äta gott, tända ljus och umgås utan stress och en massa måsten kan vara trevligt men för många så slutar det i bråk, tårar och utanförskap.

Är helt övertygad om att Jesus som egentligen heter Yeshua inte föddes då utan det har efterskapats som så mycket annat i kristendomen samt andra religioner. Han är också förmodligen född i Nasaret där föräldrarna levde och inte i Bethlehem.

Varför skulle Josef som enligt sägen komma från Davids hus behöva bege sig Bethlehem när han var den 40:e generationen i sådana fall . När de hade skatteskrivningar under den tiden så var det män som åkte omkring och gjorde det. Människor behövde inte förflytta sig för att få det gjort.

Mänskligheten och de som skapade religionen har vridit till Yeshua:s liv. Vi har till och med tagit hans namn ifrån honom, sitt judiska namn.. Vem var han egentligen?  En rebell som följde Johannes i fotspåren som han hade börjat på.

Det finns så mycket skrivet i historiska texter om livet under den tidsperioden.

Självklart så behöver kristna länder hylla och fira sin profet med speciella dagar. De kallar honom Guds son men han var skapt och född precis som vi alla andra som vandrar och har vandrat på denna planet Tellus, jorden.

Vi är alla barn till vår skapare, en vacker skapelse som är så fantastisk och som vi missköter precis som vi gör också med moder jord. En stor uppryckning behövs för att vända skutan som håller på att förlisa. Nu är det dags att börja ta ansvar för vårt leverne för att skapa en bättre framtid.

 

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan