Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vem ska ta ansvar för alla dödsskjutningar som sker på öppen gata?

Varför begår unga pojkar dessa dödsskjutningar? Har de förlorat hoppet om ett annat liv?

Det börjar bli mera och mera rörigt i många frågor i Sverige och vad kommer hända och hur ser framtiden ut. Det är många dödsskjutningar på öppen gata och nu så ofta att man reagerar inte längre utan tänker OK ytterligare ett/flera offer och förövare. Där de är alla unga män/barn som skjuter ned varandra. När slutar man att se en person som barn?

Kontrollerade om det på nätet där jag hittade vad FN:s barnkonvention säger…. I FN:s barnkonvention används ordet barn i betydelsen en människa som inte fyllt arton år. När man är 13–19 år, är man dock egentligen tonåring eller ungdom, och inte barn längre. Vi är straffmyndiga från 15 års ålder men det blir soc fråga och ungdomsanstalt upp till typ 18-19 år..

Vi kan säga att vuxenvärlden kryper ner i åldrarna och våra barn/ungdomar i samhället går ut och gör saker som inte borde hända dem. Men det är en utveckling som politikerna måste inse att så är fallet och börja omstrukturera hur de gamla systemena varit. Vi äldre är liksom piggare och har andra förutsättningar därför har de höjt pensionen till 67 och vill höja mera för att vi orkar mer än förr…

Det blir så även åt andra hållet att de unga kliver in i vuxenvärlden i tidig ålder där hjärnan är inte fullt utvecklad förrän vid ca 25 års ålder men de agerar och har vuxna beteenden. De unga männen som skjuter ner varandra ute på öppen gata lever inte i det verkliga samhället utan i typ ett utanförskap. En bubbla av kriminella som har skapat egna regler och makt inflytande i denna bubbla.

De unga männen försöker hitta sig själva och sin plats i tillvaron när de växer upp där de som styr ser vilka som de kan påverka och få under sig i sin flock. Föräldrar får begrava sina unga söner eller se dem fängslade för de är förövarna. Båda orsakerna är starka upplevelser för föräldrarna där de unga männen inte har en framtidstro utan lever med vetskapen om att de kommer förmodligen dö unga. Därför räds de inte för att utföra dessa dåd för de har ingen dödsrädsla eller en framtidstro..

Detta fenomen finns redan i andra länder och som funnits länge. I USA så har de vissa områden där rättsväsendet inte styr utan andra krafter. Det är åt det hållet vi är på väg och det är bråttom att styra upp men det är redan kanske för sent att skapa nya förutsättningar för inflytandet har redan etablerat sig starkt i samhället…

Lämna ett svar

Till startsidan