Varför blir en del homosexuella?

Oj nu så snöar det utanför mitt fönster och jag lyssnar på julmusik. Klassikern Last christmast med Wham och mina tankar går till George Michael som dog juldagen 2016. Han levde i början av sin karriär ett falskt liv tills det kom fram att han föredrog killar och kunde börja leva livet på riktigt och inte behöva smyga.

Jag var helt förtjust i honom så snygg och charmig, borde förstått att han valde killar för han var lite feminin av sig. Att leva som homosexuell har blivit bättre och mer accepterat nu än tillbaka i tiden. Det tycker jag är bra för att människor ska inte må dåligt och känna sig konstiga för att de har en annan läggning. Jag gillar däremot inte att bli uppraggad av en kvinna som händer ibland. Respekt ska finnas och låta bli att gå över gränser och känna av situationer.

Känsligt ämne men det måste pratas om det i skolorna samt även om andra läggningar som finns. Om vi kunde prata mera öppet om det så skulle ungdomar känna sig mera trygga i sina val. De har en jobbig period när de ska hitta sin identitet och sin sexuella läggning och kan då behöva ventilera det med någon. Någon de verkligen inte pratar med så är det sina föräldrar. 

I framtiden så kommer det bli mera människor som väljer ett annat liv än det traditionella och en anledning är att vi får i oss för mycket kemiska ämnen som bland annat gör oss mindre fertila samt blir fel i könsfrågorna. Som jag sagt tidigare titta på filmen Underkastelsen där de tar upp detta ämne bland annat. 

En bit av min text från min pågående bok när det gäller hur våra hjärnor utvecklas i tidigt stadium. 

Professor Annica Dahlström, som skrivit boken ”könet sitter i hjärnan” där det blev många upprörda kommentarer men hon kände då att det var angeläget att kunskapen kom ut. Hon hade samlat in från internationell forskning i många år om hjärnans konstruktion. Att det finns en klar skillnad på manliga och kvinnliga hjärnor. Hon menar att det finns homosexuella pga könet sitter i hjärnan och inte i det köttsliga könet.

Män kan ha en kvinnlig hjärna och tvärt om och det som bestämmer hur hjärnan blir är könshormonets påverkan på fostret. Testikel anlagen producerar direkt testosteron som går till hjärnan och den blir manlig. En stressad gravid kvinna producerar också manligt hormon och påverkar flickfostrets hjärna att bli manlig. Flickfostret kan också själv ha fel på binjurarna och producera testosteron och får en manlig hjärna.

En ung amerikansk beteendegenetiker utsattes för påhopp när han pekade ut en viss region på X kromosomen som säte för anlag förknippade med homosexualitet. Han framförde att det inte alltid var anlag som fanns hos alla homosexuella män utan att det var mera överrepresenterade hos dem han undersökte.

Religiösa grupperingar som arbetar med att omvända dessa män ansåg att det handlade om val av beteende. Vissa menade även att det borde inte vara tillåtet att forska i denna fråga. Han anklagades för att vilja reducera svåra psykosociala samband med simpel biologi. De tvingades att avsluta sin forskning för det blev svårt med finansiella stöd för att fortsätta.

Vi kommer sannolikt finna svaren varför i framtiden och jag är helt övertygad om att det handlar om genetik och även andra saker också naturligtvis. Låt andra få vara som de vill och ta hand om ditt eget liv och njut av din tillvaro. 

 

Lämna ett svar

Till startsidan