Valet att se samhället ur ny synvinkel

Gårdagens äventyr bland valstugorna hetta till ordentligt igår

Vaknade upp idag med en förundran över vart är vi i på väg i världen och Sverige med denna obalans vi har mellan människor. Var till valstugorna igår igen för att pressa dem och ställa mera frågor till dem. Har bestämt mig att rösta på det partiet jag var aktiv under 2010. I min kommun där jag bor nu ville de att jag skulle bli aktiv igen och funderar nog skarpt på det. En del politiker tackar för givande samtal för jag sa saker som de inte hade en aning om. De fick en tankeställare att de egentligen inte har några bra lösningar på alla deras vallöften.  

När jag var i valstugan bredvid SD så hände det ett tillbud. Det hade samlats många ungdomar med utländsk bakgrund mest. En ung man gick in i valstugan och uppträde väldigt otrevligt och gick till handgemäng. Polis kallades till plats och en anmälan gjordes. Det är inte ok att bete sig så alla ska ha rätt att yttra sig i vårt demokratiska samhälle. Jag tror bara detta är en början på något som det kommer bli mera av ute på gatorna. Samhället behöver se över problemen som finns och se till att vi börjar jobba med ungdomarna som växer upp nu.

Jag får nog bliaktiv politiker för att agera och jobba med barn och ungdomars tillvaro från förskolan och upp i gymnasiet. Barnen är vår framtid och vad lämnar vi över för samhälle som vi skapat pga mycket okunskap och rädslor att inte vilja förändra utan tycker så mycket med en massa fördomar. Jag gick och pratade med en polis som var hundförare för att passa på att fråga om deras situation och vad som behöver förändras för att få poliser att vilja stanna kvar inom kåren och vad det var som påverkade dem mest att de sa upp sig. Det var tydligen deras arbetstider och att de var underbetalade.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *