Vad är kärlek egentligen?

Regn tunga moln färgar hela himlen grå och jag sitter inne framför brasan och författar idag. Kärleken inom mig känns vid varje andetag. 

Mitt hjärta har fått sina törnar av livets karusell av olika vändor med att möta personer som ger och tar. Att älska din nästa så som dig själv är ju något som står i de heliga skrifterna.

Om man har svårt att älska sig själv så blir det svårt att ta in kärlek från någon annan och lita på denna kärlek. Att acceptera sig själv är en sak men att älska fullt ut är något man får jobba med varje dag.

Kärlek är så flyktigt i vårt samhälle och den har blivit som en handelsvara bland människor. Vi byter partner ofta, vänner kommer och går, familjesituationer förändras i snabba ryck. Där våra barn slits upp från sin vardag.

Vart tog den trygga lugna kärleken vägen bland människor? Den som finns vid ens sida i alla vändor som uppstår i livet. Den man kan lita på i alla frågor..

En djup funderare som vi behöver tänka på för vi har tappat bort den riktiga kärleken till oss själva, partner, vänner och till livet. Vi sitter ensamma och längtar efter denna trygga hamn som lindar in vårt hjärta med kärlek.

Vi kan även känna oss ensamma i ett förhållande för vi når inte fram för vi tar oss inte den tiden att vilja lära känna den personen fullt ut och bry oss.

Så vad är kärlek?

Att bygga upp en trygg och balanserat jag som har förmågan sedan att dela med sig av sin kärlek till andra samt att kunna ta emot kärlek från andra och bjuda in dem i vårt hjärta.

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan