Vad är en våldtäkt och vart drar vi gränsen?

Idag blir det ett brännhet ämne som alla har olika åsikter om men tycker att det behöver pratas om. För det ökar och ökar i samhället och vad göra? Det blir ett långt inlägg idag men det går inte att säga något kort om detta ämne.

Jag delar även med mig om det som jag råkade ut för. Det hände när jag var nästan 56 år. Det finns ingen ålder som klarar sig ifrån dessa  upplevelser.

Så när kan vi säga att det var en våldtäkt, vart går gränsen? 

Jag ser en glasklar våldtäkt när hen blir typ indragen i buskarna från ett joggingspår eller från en sen promenad hem en kväll. Där vederbörande blir hotad till livet, där har vi inget frågetecken. Men så har vi de olika händelserna som blir i livet och var drar man gränsen för våldtäkt. De flesta händer inom vår vänskapskrets eller nära relation. De värsta är de som utnyttjar sin position inom alla områden och jag tycker det är inom prästväsendet för de borde om något måna om vårt bästa. Kärlek till din nästa och sex handlar inte om kärlek utan endast attraktion och lustbegär som vår kropp efterfrågar pga vår drift samt makt missbruk. 

Kvinnan eller mannen var med från början och ångrar sig med att säga ett Nej men mitt i en pågående akt så har inte alla förmågan att bara sluta. Jag har själv varit med om att hamna i en situation och början var mitt fel. Jag flirtade och skojade med honom och började vara med på noterna men han var helt crazy och våldsam och ville inte fortsätta, så jag sa nej men fick försvara mig och kämpa för att komma undan. Jag lyfte upp honom med mina armar och med mitt ena knä mot hans bröst. Han var muskulös och stark men jag lyckades ändå med det för jag blev så arg och mitt adrenalin gav mig säkert extra styrka. Han gav inte upp förrän han fick sin utlösning och då på min mage och blev lugn efter. Jag talade om då för honom vilken skitstövel han var och gick därifrån. 

Fick blåmärken på kroppen efter men gjorde ingen anmälan för det hände utomlands i ett muslimskt land. Jag har inte mått dåligt av det för jag tycker att jag fick ta mitt ansvar. Jag lekte med honom och gav signaler om att vilja ha sex och han var väl inte den vassaste kniven i lådan.. Utan tog inget nej mitt i ett påbörjad sex möjlighet. 

Det är ett svårt ämne och vem bestämmer egentligen vad som är en våldtäkt? Det är många funderingar och frågor i samhället och på rättegångar. Där tar de upp hur kvinnan var klädd och speciellt om hon hade svarta trosor för då var hon definitivt ute efter sex. De har gamla inställningarna poliskåren och lagar om hur det ska hanteras. Många far illa under rättegångar och det skrivs mest om kvinnor som blir utsatta men det finns även unga män som blir utsatta och skadas för livet.

De ställer också frågan, varför inget motstånd med försvarsskador. Jag vill då ta upp de olika grundbeteenden all mänsklighet har vid katastrof eller trauma som kommer från vår överlevnads strategi vår starkaste drift. Vi beter oss olika som fly,fäkta eller spela död. Vi agerar olika beroende på vilken personlighet vi har.

När en våldtäkt händer, kan hen fly? Troligen inte, fasthållen. Nästa steg kan hen kämpa, skrika, göra motstånd och där är det ett ja. Men där kommer de olika personligheterna som jag pratat om fram. Förövarna vet redan innan att hen inte kommer göra så stort motstånd. De väljer sina offer efter hur de beter sig och ser ut. De är som predators som känner in sitt offers svagheter. Det sist nämnda är att spela död. Bara ligga stilla och hoppas att det snart är över. Gå in i en förnekelse av det som händer, flyr från kroppen.

Det som vissa får uppleva borde inte hända och det är gruppvåldtäkt. Det som händer handlar om makt och grupptryck. Sexet är bara ett sätt att visa förakt och makt inte om att få en sexstund och behov att få en utlösning. 

Vill även ta upp att kvinnor är inte så oskyldiga alltid. Vad sänder vi ut för signaler till männen? Ska vi få leka med dem och egga upp och när det hettar till bara säga, Nej jag vill inte. Det som hände mig.

Många tycker att kvinnor ska kunna klä sig som de vill och männen ska bara klara av det men män fungerar inte alla på det sättet. Vi har många skadade män som inte fungerar “normalt” precis som även kvinnor. Kvinnorna vill ha uppmärksamhet, bli populära och männen ska bara titta och vilja ha dem men där går gränsen för många kvinnor. Vissa har ett stort bekräftelsebehov och vill bli sedda och uppskattade men männen ser något helt annat. De ser ett villigt offer för deras lustar. Jag menar inte nu att kvinnor ska täcka sig eller dölja sina kroppar utan vara medveten om sitt agerande och ta ansvar för hur de vill bli bemötta. Männen måste läras sig att en halvnaken kvinna inte är ett Ja till sex. Kvinnan har rätt till sin sexualitet och sitt sexliv men männen ska inte utnyttja vår frihet som de gör nu. Det är dags att vända denna trend och jobba på vår frihet vi har skapat. 

 

Om vi ska tänka på hur de lever ute i djungeln, där de endast har ett höftskynke inte ens underkläder utan allt hänger fritt. Där har de inga våldtäkter eller blir helt upphetsade av halvnakna kroppar och det är för de har alltid levt så samt att inga religioner har förfulat det hela. På grund av religionerna samt mycket mera så klart så har det skapats en stor porrmarknad för allt som är fult eller inte tillåtet blir ännu mera upphetsande att göra. Mänskligheten fungerar så i alla frågor. 

Alla personlighetsstörningar och de olika beteendena inkluderar både män och kvinnor. Det är inte köns baserat utan biologiskt så det blir utnyttjande från båda håll. Därför är det viktigt att se över vad hände innan den så kallade våldtäkten och hur är de som personer och vad har de för historia. Har något liknande hänt förut?

Jag vet ett specifikt fall där den unga kvinnan låg bakom om att de skulle träffas, tjata om det och lova dyrt och heligt att hon var över 15 år. Till slut så träffas de och har sex efter det så blir han anmäld för att haft sex med en minderårig. Han får fängelsestraff och hon kunde bocka av ytterligare en kille till som hon gjort liknande med tidigare. 

Vi behöver se över situationen och informera tidigt i skolorna hur våra kroppar fungerar när vi kommer in i tonåren. Det är alldeles för lite info nu som det är. Har pratat med många unga om det. Jag har praktiserat på en skola och såg hur illa det kan vara när det handlar om hur de unga ser på varandra och beter sig. De efterfrågar också mer kunskap. När ska det ske? De behöver även få veta hur en procedur går till när något hänt. Vad samhället gör och vad det blir för konsekvenser för alla inblandade. 

Lämna ett svar

Till startsidan