Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Trafikförsäkring

Detta inlägg är ett sponsrat samarbete med trafikförsakring.se

Alla motordrivna fordon som är ute och kör på svenska vägar måste enligt lag ha en trafikförsäkring tecknade till sig. Detta gäller alltså även för utländska fordon som färdas i Sverige. Eller ja, ägaren till fordonet måste ha en försäkring, det är inte upp till själva fordonet att ordna det såklart.

En trafikförsäkring är någonting som man kanske inte alltid vill lägga sina pengar på. Men för att vi alla ska kunna färdas någorlunda tryggt (ekonomiskt) i trafiken så är det bra att det är obligatoriskt.

Det är nämligen så att en trafikförsäkring ser till att dina medtrafikanter kan få hjälp om det sker en olycka orsakad av dig. En olycka där du själv inte har ekonomisk möjlighet att stå för de kostnader du har orsakat på person och/eller egendom. Om du är orsaken till en seriekrock till exempel så kan det bli många nollor att betala. Precis som det gäller åt andra hållet, du kan få ersättning om du blir påkörd, oavsett vad den som har orsakat skadan har i plånboken.

Du måste inte ha en halv – eller helförsäkring för att få färdas på vägarna, men det är absolut rekommenderat. Om du till exempel orsakar en bilolycka, kanske är det någon framför dig som bromsar, du ligger för nära och kör på personen i fråga. Då täcker en helförsäkring även skadorna på DIN bil så du slipper stå utan bil eller utan pengar. Det här extra skyddet kostar ofta flera hundra kronor mer i månaden än bara en trafikförsäkring. Att teckna en extraförsäkring är därför alltså en ekonomisk fråga.

Kostnaden för en trafikförsäkring beror på flera faktorer. Till exempel så är det dyrare att teckna försäkring om du bor i en större stad som Stockholm än om du bor långt norrut på en liten ort. Detta är för att du befinner dig hela tiden bland betydligt fler bilister i Stockholm och risken för en olycka är därför större.

Om du är under 24 år gammal är trafikförsäkringen i regel lite dyrare också. Detta är för att, rent statistiskt, yngre bilister inte har lika många körtimmar och därför löper de större risk att orsaka eller råka ut för olyckor.

 

Hos trafikförsakring.se kan du läsa mer om trafikförsäkringar samt jämföra priser och villkor.

Lämna ett svar

Till startsidan