Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Studier visar att fiskar får plastskräp i hjärnan från nanoplast. Plastartiklar som bryts ner till mindre och mindre bitar i haven där vi mänskligheten inte tar ansvar med att sluta skräpa ner. Vissa stora företag är värst..

Vi behöver stoppa produktion och användande av plastartiklar och då pratar jag inte om tramset med att dra ner på sugrören och plastkassar utan ett större ingrepp för en förändring och det är bråttom.

Måndag igen och en ny vecka att se fram emot och idag så skiner solen ner på oss frusna nordbor.

Det blir en promenad på eftermiddagen idag för nu på förmiddagen så kommer min mat som jag beställt online. Det är så härligt att slippa ta sig till affären och konka hem maten sedan samt det är så tråkigt att handla mat. Tacksam för denna möjlighet och det känns lyxigt när de knackar på och lämnar kassarna utanför dörren..

Programmet om vår planet som jag skrev om sist blev som jag misstänkte. De tog inte upp de viktigaste sakerna som är pågående och som vi behöver ändra på och det fort.

Men när mänskligheten frågar vad kan jag göra för att hjälpa till så har de inte så mycket till tips att komma med. De ber om att vi ska vakna upp till förändring men när folket frågor så har de inga bra svar för de vill egentligen inte backa på allt som behövs göras för det kommer påverka infrastrukturen i landet och ute i världen.

Mänskligheten måste backa med slit och släng samhället med snabba lösningar för det liv vi lever nu. Det produceras så många onödiga prylar som är tillverkade i plast som är ett av våra största problem i världen.

Plasten försvinner aldrig och den bryts ner i mindre bitar så våra ögon inte kan uppfatta partikeln. Det finns mikroplast och nu har de även funnit nanoplast som tar sig in i celler..

Vad händer med mänskligheten om vi får nanoplast i våra celler och våra hjärnor?

Läs artikeln som jag bifogar där forskare delar med sig av sina projekt. Där de undersöker hur typ ett plastlock som bryts ner till mikroplast och sedan även nanoplast när den finns i typ havet.

Skrämmande framtid där vi måste ta vårt ansvar i hela världen för hur ser våra hav ut. När de fiskar så får de upp ibland mera plastartiklar än fisk…

https://fof.se/tidning/2019/5/artikel/svensk-studie-visar-att-fiskar-far-plastskrap-i-hjarnan

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan