Söndags blues

Söndagar är oftast en chill dag, att vila ut och hämta nya krafter

Gårdagen för min äldsta son var tuff med sin unga familj. Ringde för att höra hur det gick med allt. Det var ett år sedan hans flickväns lillebror bara 22 år tog sitt liv med en överdos. Han har haft ett liv med uppgångar och nedgångar där samhället inte kunnat ge adekvat hjälp. Jag har hört så många berättelser där unga ger upp.

Vi vill eftersträva 0 dödsolyckor i trafiken och i år så har fler än tidigare år dött. Men hur jobbar myndigheterna med de som väljer bort livet. Det är 30 i veckan som gör det valet och då mest män 70%. Varför mörka dessa siffror och välja en tystnad. Jag tror att den siffran kommer öka om inte samhället börjar förändras inom psykiatrin. Jag vet med erfarenhet och kunskap att det går att hjälpa på andra sätt än de klassiska som vården gör idag och tillbaka i historien.

Nu ska jag snart åka iväg för att fika med en väninna som behöver lite stöd i vardagen. Älskar att hjälpa och ge hopp om livet, att det går förändra det genom nya rutiner och livssyn. Kärlek och omtanke till alla som har en person i sin närvaro som valt bort livet.

 

Lämna ett svar

Till startsidan