Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Sommarsolstånd och midsommarafton samma dag i år

Vackert väder och svalorna låter när jag öppnar fönstret på morgonen. En ny dag i livet som ska fyllas av sysslor och tankar. Eller bara vara och känna att det är OK också.

Denna vecka så är det sommarsolstånd och midsommarafton samma dag och många får ångest över att de inte ska göra något speciellt eller känner sig tvingade att umgås med denna sed. Många ser fram emot det också, att träffas och äta gott tillsammans. 

Tillbaka i tiden så fanns det inte så mycket underhållning ute på bygden och denna dag blev väldigt firad med mycket fylla, slagsmål och en del barn blev till denna kväll. Det ska drickas snaps “starksprit” till sillen och sjungas snapsvisa.

Jag är inte uppvuxen med sprit i mitt hem för mina föräldrar var absolutister men vi åkte till midsommarfirande med stångresning och dans. Gillade det inte redan då som barn. Mina barn har jag inte släpat iväg för de fick välja om de ville gå eller inte.  Under mitt senaste samboliv jag levde så åkte vi ut på sjön och umgicks med andra båt intresserade kompisar. De blev alltid väldigt fulla och hade lite problem att komma ombord på morgontimmarna på båtarna.  

God mat och trevligt sällskap är alltid trevligt men att skapa hysteri och ett måste blir jobbigt. Jag tar det lugnt i år för min hälsa klarar inte av en massa festande. Behöver lugn och ro i livet just nu. 

 

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan