Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Skratt förlänger livet och skapar bättre förutsättningar i livet

Oj igår blev det en vilodag efter min tur på stan med en väninna. Det blev restaurang samt pubar och tillslut en sväng på en nattklubb.

Hamnade sedan hos en vän som jag brukar träffa ibland för att få en trevlig stund i livet med. Alltså påfyllning av många hormoner men lite träningsvärk här och där. Det blev en hel del skratt som förlänger livet sägs det. Jag är en person som skrattar mycket och tyvärr rätt högljutt ibland när jag har det väldigt trevligt.

Vi får i oss mera syre och våra goda hormoner som endorfin och dopamin utsöndras. Endorfin utsöndras vid skratt, stress, motion, sex och förälskelse.

Dopamin bär ansvaret för vårt humör för den spelar en nyckelroll för att skapa känslor som vällust och motivation via vårt belöningssystem.

Evolutionen har skapat dopamin för vår överlevnad och det flödar när vi har sex, äter, rör på oss. När dopaminet flödar från hjärnans belöningssystem stimuleras särskilda mottagarmolekyler på andra nervceller som får oss att njuta. Det gör att vi aktivt anstränger oss för att få uppleva den behagliga känslan igen.

När vi känner oss lyckliga så stimuleras immunförsvaret också. Många bra effekter när vi släpper loss i en skrattsalva och njuter av stunden och nuet.

En annan effekt är att vi kan få ett viktras på ett halvt till två kilo årligt. Men då måste vi skratta högt och hjärtligt i 10-15 minuter per dag. I fredags blev det många skratt för allt knasigt vi prata om som typ åt alla äventyr vi gjort i livet och vill göra i framtiden.

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan