Skottlossning på nära håll

Omg nu är det oroligt ute i världen på många håll och av olika anledningar. Lika som för mig i livet oroligt och ingen riktigt styrfart men för mig så blir det snart bättre förhoppningsvis men för världen kommer det gå sämre för.

Det vi kommer gå till mötes är mera oroligheter och covid-19 kommer skörda mera offer men det är inte viruset i sig som blir det värsta utan allt som sker pga epidemin. Många människor far illa på grund av allt som blir och som jag brukar prata om och skriver om så är det starkaste driften inom oss som är överlevnad som triggas igång många gånger när det händer tokiga saker.

Den nya dödsskjutningen i USA när en afroamerikan blir skjuten i ryggen mitt framför ögonen på sina barn som sitter i bilen. En tragisk händelse och vi får inte se upprinnelsen till varför polisen gör detta agerande. Poliser ska endast skjuta vid fara för deras eget liv eller hot mot andra. I USA i de olika staterna har de säkert olika regler.

När jag såg videon från händelsen så ser jag att mannen bär ingenting i sina händer, är inte hotfull just då utan går till förarplatsen på sin bil. Att skjuta någon i ryggen är det fegaste som finns samt VARFÖR 7 skott???

Polisen som sköt agerande inte för hot mot sig själv eller andra för stunden. Utan känns mera som en aggressiv hatkänsla, 7 skott. Behöver i grunden inte vara riktat mot honom utan vi får inte glömma att poliser är inga robotar utan människor som kan ha ett tufft liv just i tiden nu. Inget försvar till hans agerande utan mera ett tänk på hur vi lever våra liv och utsetts för.

Det framkommer inte varför mannen går till sin bil? Ska han åka iväg eller hämta något i bilen som han hotat med att göra? Media tar inte upp varför allt hände och vad som fick polisen att begå denna omänskliga behandling av en annan medmänniska. Spelar ingen roll vilken etnisk bakgrund personen har för det finns inte ett vettigt försvar till detta dåd. Att skjuta någon i ryggen och dessutom på så nära håll och med så många skott.

Varför?? Det måste finnas en anledning, ett hot som har uttalats innan..

Det vi inte får förglömma att alla är människor och vi kan agera olika när vi utsetts för hot eller hätsk beteende. Där polisen enligt utbildning ska följa order men fick höra till min förskräckelse att de har typ en utbildning på bara 3 – 6 månader i USA. Kanske inte i alla delstater utan även olika där.

Det finns säkert också många som blir poliser av fel anledning i alla länder. Personer med personlighetsdrag som borde hålla sig borta från yrket för det är ett utmanande och utsatt jobb psykiskt med allt de måste se och uppleva.

Media blåser upp och med det skapar ännu mera förödelse i samhällena där hatet växer och rasskillnaderna får ännu mera avstånd till varandra. Det blir förödelse med bränder skadegörelse och ännu mera ekonomisk påverkan utöver det förbaskade viruset skapar för oss nu också. Snöbollseffekt där militären kanske kommer gå in till slut om det går över styr.

Olika krig står vi start inför tyvärr i världen men hur det drar igång och när är bara frågan…

 

Lämna ett svar

Till startsidan