Sexualundervisning är ett viktigt ämne för unga som växer upp

Vaknade idag med naturligtvis träningsvärk i kroppen från gräsklippningen. Lovar att det är väldigt backigt på tomten och det var tungt för vissa delar är det mer mossa än gräsmatta och så var det lite fuktigt kvar från regnet dagen innan.

Idag så var det lite rensande av de gula som alltid kommer upp över allt. Gick hårt åt dem med en maskrosupptagare men det blev inte så långt tid utan en stund på förmiddagen.

När jag tittade igenom nyheter och annat på morgonen så fick jag se att Polen tänker förbjuda aborter och sexualundervisning. Nog för att det är ett katolskt land men va sjutton ska vi gå tillbaka i tiden och förstöra det som byggts upp för kvinnorna.

Jag tycker att varje kvinna ska ha rätten att avbryta en graviditet men inte för långt gången när jag nu vet hur vi utvecklas och hur snabbt hjärtat börjar slå och hjärnan börjar utvecklas. I Sverige är det ok upp till vecka 18 att få göra det och jag kommer ihåg att jag kände fosterrörelser i vecka 16. Vanligast så vet kvinnan om redan vid vecka 6-7 att hon är gravid och att sedan behöva vänta och fundera så länge.. Bilden nedan är ett foster i vecka 18

Sexualundervisning är viktigt för ungdomar i skolan för det är bra om de får veta hur deras kroppar utvecklas och att vissa saker är helt normalt så de inte ska behöva gå och ha ångest över något som vi alla går igenom. Flickorna behöver få en förståelse hur killar fungerar och tvärt om samt hur viktigt det är med att ha skyddad sex för oönskade graviditeter. Vilka typer av könssjukdomar som finns och att vissa finns kvar för livet och kan även skapa så kvinnor blir infertila.

Även om de olika inriktningarna som vi har också så att ungdomarna får en förståelse att allt är inte bara hetro eller homo. Vi blir påverkade av våra miljögifter så vi får även här en skada så vi blir mindre fertila eller kan få problem med könsfrågan.

Ett viktigt ämne i skolorna som måste även utvecklas här i Sverige där ungdomarna behöver lära sig att många saker är inte ok att säga, bete sig eller utföra.. Där även i tidig ålder få höra att äldre i deras närvaro, vem det än må vara har inte rätt att röra deras kön eller utsätta dem för sexuella närmanden.

Alla barn bör få vara efterlängtade och önskade för då skulle de inte finnas skadade vuxna som behövde hela sitt inre.. Det är bättre att bygga upp starka barn än att laga trasiga vuxna..

 

2 comments / Add your comment below

  1. I am really impressed together with your writing skills and
    also with the structure on your weblog. Is this a paid topic or did you customize it your self?

    Either way keep up the excellent high quality writing, it is uncommon to see a great weblog
    like this one today..

Lämna ett svar

Till startsidan