Porrbranschens järngrepp på de unga

Ops det blev ett långt inlägg idag…

I fredags så såg jag programmet efter fem. Där det var en ung man som gästade som berättade om att han gjort en dokumentär om hur de unga har skapat hårdhänta attityder i sina sexliv. Han tog upp att det beror nog på att unga pojkar börjar i tidig ålder titta på porrfilmer och tror att detta är hur sexlivet är i de vuxnas värld.

Det var även andra där men minns inte riktigt ifrån var som pratade om att det kommer många unga kvinnor till deras mottagningar med skador i underlivet. De nämnde även om att sexundervisning i skolorna är dåliga idag om hur livet är som sexuell aktiv.

Varför får kvinnorna skador? En sak kan vara att de har sex mot sin vilja och ibland kan vaginan krampa som gör att det är svårt att penetrera. Om kvinnan inte är upphetsade och fuktig så blir det som skrubbsår på slemhinnan. En del män har stora penisar och då kan det bli bristningar i vagina och anus. Om de propsar på den saken..

Glidmedel kan hjälpa men i första hand ska man inte gå emot sin kropp. Liksom ställa upp för att han vill osv.. Lyssna till era kroppar och kör inte över er själva. Upplevelserna sätter sig i kroppen och vi kan få fel kroppshållning och värk i leder och muskler med tiden.

Vissa män kör bara på hårdhänt utan pardon och mest fokuserad på att få sin egen njutning där kvinnan blir bara en sak de använder för stunden. De kunde likaväl använt en uppblåsbar docka.

Varför ska det vara så hemligt och fult att prata om sex det när det är ett naturligt mänskligt beteende. Tillbaka i historien så har de visa och religiösa fått uttrycka sina åsikter och format hur vi ska se på saken samt leva efter deras bestämmelser. Där porrbranschen skapar ytterligare en felaktig syn..

Nu så går det dokumentärer på svt play om hur vi har skapat och sett på denna sak under en lång tid.

När mina söner växte upp så berättade jag om att porrfilmer är skapade precis som en actionfilm. För att skapa spänning och få känna den där spännande hisnande känslan. Jag berättade även för dem om hur kvinnan är skapt samt mannens jobbiga tid när de inte har riktigt kontroll över sitt kön men att det är övergående.

Det verkliga sexlivet är inte som dessa filmer. Männen tror att kvinnor gillar det som visas och att de ska typ leva upp till de kraven. Alla manliga porrstjärnor har stora penisar och männen får komplex och tror att kvinnor vill ha dessa.

Det sägs att storleken har ingen betydelse. Men faktiskt så är det så för kvinnors vaginor har typ olika storlekar på bredd och djup. En kvinnas vagina är typ 15 cm djup där livmodertappen hänger ner en liten bit. Det gör ont om den får en stöt. De har mycket analsex också där de visar att de går från ena hålet till det andra. Det är inte bra att göra det för i tarmen har vi mycket bakterier och när kvinnor får upp det i vaginan så blir det urinvägsinfektioner. Om det används flitigt så kan ringmuskeln bli förslappad och kan då bli svårt att kontrollera tömningen av tarmen.

I filmerna så använder de olika kameravinklar och ljussättningar som påverkar våra hjärnor där aktörerna kör på som den värsta skådisen med mimik och stönande. Allt är bara en fejkad akt för att få åskådaren att känna en kittlande känsla ut i varenda nervcell i kroppen och då naturligtvis för att bli otroligt upphetsad. Men som med allt annat så behöver vår hjärna mera påslag för att få känna samma upphetsande känsla. De som tittar blir som avtrubbade och behöver mera utmanande porrfilmer. Det gäller både kvinnor och män för det är även kvinnor som tittar och får då en fel inställning på vad de ska göra och gå med på för att tillfredsställa männen.

Det är viktigt att känna in sin egen kropp och bestämma sig för vad du kan tänka dig att vilja göra. Inte vad en porrfilm visar eller en tillfällig sexpartner vill samt i ett förhållande. Var rädda om era kroppar och psyken. Även om du inte minns i ditt medvetande så minns dina celler vad du utsatts för och ligger i ditt undermedvetna som kan triggas igång av något från den stunden och skapa obehag eller ångest i livet.

Vi är alla olika hur vi vill ha det men mycket påverkar hur vi ser på våra kroppar och om vi blivit utsatta för någon typ av övergrepp i livet. Jag har erfarenheter från unga män i nutid och höll på att bli våldtagen 2015 av en 23 årig man men klarade mig från fullbordad. Fick blåmärken på kroppen och bitmärken för det blev hårda tag. Anmälde inte saken för det var utomlands och jag kände mig inte berörd då utan mera arg. Jag tog även mitt ansvar för jag hade lekt med hans känslor innan. Jag var med på saken men han blev våldsam och hårdhänt och ville inte fortsätta men fick jobba hårt för att försvara mig.

Vi reagerar alla olika i dessa situationer på grund av var vi befinner oss för stunden, om vi är onyktra, den sårbara personen eller vilken typ av relation vi har till denna person. Det kan vara en helt främmande man som dyker upp också en sen promenad hem.

Vi har vår överlevnads taktik som är att fly, fäkta eller spela död. Där man ligger helt stilla och liksom flyr från sin kropp under pågående fara. Jag fäktade för jag är den typen av personlighet som inte tänker låta mig utnyttjas. Jag var vältränad då som tur var för han var en ung man med mycket muskler. Kvinnor borde kanske lära sig i skolan hur man kan försvara sig i olika situationer vi hamnar i. Vi får inte förglömma att även unga män blir utsatta för övergrepp och våldtäkter.

Det behövs information om hur våra kroppar är skapta biologiskt för nu så vet få egentligen hur det ligger till med sina egna kroppar samt motsatt kön. Hur olika våra kön kan se ut samt att vi reagera olika vid beröring.

Porrfilmer är så fokuserat kring könet samt ut och in. Sex är så mycket mera och handlar om närhet och att ge varandra en skön stund. Hela kroppen har erotiska zoner som gör att vi kan bli mera upphetsade än om vi vidrör könet. Det finns mycket att berätta om det och jag har ett helt avsnitt i min blivande bok om detta ämne, sex och samlevnad.

Ska kanske göra föreläsningar om helheten i detta ämne där jag berättar om de olika faktorerna som behövs göras för att få en ny friskare syn på detta område som varit laddat i så många århundraden. Får väl vänta ut Corona först eller så gör jag något online 🙂

Lämna ett svar