Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Personrån av unga där förövarna är lika unga

Vaknar till en ny dag och hade redan bestämt mig i fredags att ta det lugnt och bara chilla gick ju sådär igår.

Idag så går det bättre för jag känner mig mer trött idag och behöver bara vara. Mitt hb har nog sjunkit sedan i fredags som då låg på 96, suck

Jag lovade igår att skriva om de unga som begår personrån mot unga där de drabbade blir inte bara av med sina tillhörigheter utan förnedrade samt att de sedan lägger ut det på sociala medier. Helt absurt att vi kommit så långt i vårt samhälle..

Många förövare är inte ens straffmyndiga som vi är vid 15 års ålder i Sverige idag. De blir intagna till förhör och släppta för de är för unga för att bli häktade och kan med det springa omkring i samhället och göra typ nya rån redan samma dag. De har ingen respekt för myndighetspersoner eller rädsla att bli ertappade för det blir ändå inga större konsekvenser.

Utan ytterligare bara en ny rad i deras unga straffregister som fylls på. Där samhället reagerar med att socialen blir inblandad där de ska gå på möten. Där de sitter och ventilerar om deras liv och tyvärr så är det mest kvinnor som jobbar inom det yrket. Ungdomarna behöver män som har auktoritet där de ifrågasätter deras agerande samt även en lyhörd person som lyssnar in deras tillvaro i livet.

Nedan text är mina tankar och tycke i denna fråga som är akut.

Jag tycker de ska bli omhändertagna direkt och satta i ett häkte som är endast för unga personer med en snabb utredning, där de får sin dom. Under häktningstiden ska de gå igenom en utredning om de har någon typ av personlighetsstörning samt testa deras IQ så de kan få en adekvat hjälp att förstå sitt agerande och ta sitt ansvar. 

Våra hjärnor är inte fullt utvecklade förrän vid ca 25 års ålder där vi kan förstå fullt ut handling till konsekvens. Men det säger inte att vi är helt oförstående för vårt agerande innan. Det handlar mycket om vilket personlighetsdrag du fått från dina gener och barndom samt kultur påverkan. De unga kommer oftast från utsatta områden där det är ett hårt klimat att växa upp och klara sig ifrån den kriminella trenden som styr den delen av samhället.

När de får sina domar så ska de inte tillbaka till sina hemmamiljöer utan bort till specialskolor där de får en fotboja och begränsad yta att röra sig på. Skolan ska vara uppbyggd med hård disciplin som militär där de unga ska få kropps arbeta och studera. Inga mobiler eller tillgång till datorer eller tv. De ska få jobba till sig förmåner för att få titta på TV eller spela något spel.

De som jobbar där ska vara militär utbildade eller liknade och ha auktoritära personlighetsdrag. De ska inte vara fasta utan olika arbetslag så de unga inte hinner skapa en för nära relation till dem. Det ska finnas lärare, kuratorer, sjuksköterskor och andliga personer som talar om själen.

De som har utländsk härkomst ska studera svenska språket så de får läs och skrivförståelse bättre. Lära sig om vett och etikett samt tala om hur de tror att de som drabbats mår och vad får dem att tro att de kan bete sig som de vill. De som ligger efter i ämnen från skolan ska kunna läsa upp och få godkända betyg.

De ska även lära sig att meditera och hur våra kroppar fungerar samt om sex och samlevnad. Det finns mera att säga om denna sak men ett snabbt agerande behövs för våra ungdomar ska inte behöva känna sig oroliga för att våga gå ut och gå till sina skolor.

Politikerna måste ta ett snabbt beslut och inte hålla på att argumentera om saken för länge och låta tiden gå. Hur många ungdomar ska få sina liv förstörda för att andra ska ha roligt och för att tjäna ihop lite pengar.

Vakna upp i riksdagen…

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan