Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Mycket våld eskalerar i samhällena som dödsskjutningar och antisemitism

Livet på gatorna idag har blivit en orolig värld där man kan bli random dödad 

Härligt med fina höstdagar som det varit i helgen och igår men nu kommer regntunga skyar som ger oss ruskväder och det gäller att plocka fram paraply och regnkläder.

Morgon nyheterna berättar ytterligare om dåd i Sverige och nu börjar det bli en vana att höra hur det skjuts ute på gatorna. Tragiskt och sorgligt för alla berörda och att det ska behöva hända på våra svenska gator. Ska barn behöva växa upp och ha den vetskapen om att de kommer förmodligen aldrig bli gamla utan dö unga?

Sverige ett tryggt land

Sverige som man har sett som ett trygg land går nu mot liknande länder där det är otryggt att befinna sig i vissa områden eller att bara vara ute på gatorna en sen kväll eller en natt på väg hem från någon aktivitet.

Vad är det för framtid våra barn ska behöva hantera som vi äldre skapat? Barnen börjar resa sig när det gäller miljöfrågor på många olika nivåer men de behöver även förstå många andra frågor för att göra en förändring.

Ökad antisemitism

En annan fråga som är helt otroligt idiotiskt är hur antisemitismen ökar. Har vi inte lärt oss något från dåtid? All mänsklighet är medresenärer på vår planet som kan förgöra oss på nolltid och vi beter oss som om vi har en B planet att fly till men vi har inte det…. Ta en funderare på det

Skulle vilja prata med dessa personer som bygger upp nytt hat som växer och som skapar utanförskap mot andra så jag kan få en insyn i hur de tänker.. Har de egna tankar eller följer de gamla tankar som har flera lager av damm från världshistorien???

Judeförföljelse i historien

Allt som hänt i historien när det gäller judförföljelse har rötter från lång tid tillbaka och jag kan inte förstå varför men kan ana mig till vissa frågor och det handlar förstås om avundsjuka. De har varit framgångsrika och är fortfarande idag och det skrämmer många så landar vi på rädslor..

Det handlar förmodligen till stor del om avundsjuka och rädslor som är en stark drivkraft hos folket. Jag skulle i alla fall vilja tala med några inbitna personer som drivs av judehat för att förstå och att berätta mina tankar om saken. Varför drivas av gammalt skit från historien som ändå inte leder till något vettigt för nuet eller in i framtiden.

Väx upp och börja ta ansvar för hur vi beter oss mot andra. Om det är ett totalt jämlikt samhälle de vill ha där alla har det lika bra eller lika dåligt kommer vi aldrig kunna skapa. Vi är alla olika individer med olika personligheter och kunskaper och vi skapar våra liv därefter.

Vi behöver inse och förstå att ingen folkgrupp eller religion är det rätta. För vem vet egentligen vad som är rätt? Ingen sitter på de rätta svaren men framtiden kommer ge oss svar på många frågor. Där våra heliga byggnader kommer bli museum på hur vi trodde förr…

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan