Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Musik som medicin och speciellt egen sång gör störst påverkan i vår kropp

Snacka om att stå i en fyrvägskorsning där bilarna bara susar omkring mig och jag vet inte riktigt åt vilket håll jag ska gå just nu i livet.

Det gäller att blunda och lyssna inåt till mitt hjärta fast det stormar omkring mig med många intryck och saker jag vill göra eller inte göra. Hoppas min ork håller för igår så kändes det nästan som jag skulle krascha.

Skakade i hela kroppen och tankarna bara spann omkring. Jag var tvungen att sätta mig ner och djupandas för att få ner spinnet och hitta balans inom mig igen. Fokusera på att vara närvarande i nuet och känna att allt ordnar sig till det bästa.

Jag sjöng i duschen på kvällen och det blev julsånger och jag fick ett lugn som ett plåster på mina sår som håller på att läka inom mig.

Idag lägger jag till en stycke från min bok om hur vi påverkas av musik och just om att sjunga. Ljuda på vokalerna där A ger mest effekt..

Texten från min bok………………………………………………..

En av de bättre metoderna är toning som är förankrad i den högra hjärnhalvan och det är att använda sin egen röst till läkning. Enligt en studie på 1980 talet så gjordes tester av ljudforskare där de mätte hjärnvågor och blodtryck med att prova olika metoder. De spelade upp olika ljud med instrument och annat men den största påverkan blev på den egna rösten. Det är förmodligen för den kommer både utifrån och inifrån och vibrerar bättre och är svår att göra på ett annat sätt i kroppen. För att få bästa vibrationen i kroppen så är djupandningen viktigt som jag även tar upp under avsnittet “andningen” 

Bäst är att stå och tänka på kroppshållningen med en djup andning så att diafragman får jobba och att det blir möjligt att ta in så mycket syre som det går. Att ha en känsla om vad du vill förbättra eller ändra på i dina tankar. Om det känns konstigt börja med att humma fram ett ljud och när det känns bättre öppna munnen och börja ljuda på vokalerna. Känn efter hur det känns i kroppen och om det känns konstigt så är det för en obalans finns där. De som vill veta mera om denna metod så finns böckerna jag pratat om och jag lämnar uppgifter om vilka i slutet av boken.

………………………………………………………

Idag så känner jag mig mera balanserad men anar att jag kan snabbt spinna iväg igen om jag inte tar det lugnt.

 

Lämna ett svar

Till startsidan