Musik på recept från doktorn

Vad vore livet utan musik, tomt och kärlekslöst. Tack alla musiker i nutid och i dåtid. 

Jag älskar musik och känner en sådan härlig känsla inom mig. Får mig att vilja dansa, sjunga, gråta, skratta och njuta helt fullt ut. Jag älskar att dansa magdans, det ger mig glädje och bra kondition.

Musik påverkar oss så mycket och då både negativt och positivt. Det är läkande och kan även få oss att göra tokiga saker i livet. Den har används och gör även idag för att hetsa och egga upp människor till att skapa uppror och gå ut i krig. Vi är så påverkade av ljud och musik om ni bara visste hur mycket. 

Musiken kan förstärka de känslor man har för tillfället eller ta fram gamla minnen som finns i det undermedvetna. Vi kan få gaspådrag eller inbromsning av musik i våra kroppar. När vi är stressade så har vi för mycket adrenalin och kortisol för vi befinner oss i fly – fäkta läge. Musik hämmar frisättningen av dessa och främjar de lustrelaterade såsom dopamin och serotonin.

Vi påverkas och ändrar våra biologiska rytmer som tex hjärtats, hjärnans, pulsens och andningsrytmen av de vibrationerna vi möter i from av ljud och musik. Idag har de tagit fram ett nytt system för att hjälpa människor som har depression med ljudimpulser till hjärnan med framgång. De sänder signaler till hjärnan som börjar aktiveras med bättre hjärnaktivitet och personen mår bättre.

En av de bättre metoderna är toning och det är att använda sin egen röst till läkning. Det är förmodligen för den kommer både utifrån och inifrån och vibrerar bättre och är svår att göra på ett annat sätt i kroppen. För att få bästa vibrationen i kroppen så är djupandningen viktigt. Det är därför människor sjunger så mycket i körer och typ allsång för det sprider glädje och bra vibrationer i hela kroppen och höjer våra må bra hormoner som läker oss.

De använder musik till reklamfilmer, filmer, spel av alla slag och vid olika platser ute i samhället för att påverka oss, naturligtvis för att vi ska konsumera mera. Tänka er en film utan musik den skulle inte ge samma effekt som den gör med. Vi sätts i fly – fäkta läge och vi har med från evolutionen att vår hjärna tror vi är i fara och plötsliga ljud är en fara. Tänk er den omtalade scenen från psycho utan musik.

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan