Munskydd – värt att köpa hem?

Detta inlägg är ett sponsrat samarbete

Att det råder en pandemi i världen just nu har ju knappast undgått någon. Här i Sverige har vi inte lagstadgat att man måste ha munskydd, och det finns inga sådana krav från regeringens håll.

Ändå ser man flertalet människor som går runt med munskydd i offentliga miljöer, varför är det så?

Jo det är såhär att covid-19 är en så kallad droppsmitta. Det betyder att den smittas via små partiklar i den utandningsluft som kommer från en människa som hostar eller nyser. När den här partikeln nuddar din mun eller dina ögon så kan du bli smittad.

Det är därför det är så viktigt att tvätta händerna och använda handsprit oftare än vanligt. Det är också därför vi uppmanas att inte ta i våra ansikten och därför vi blir påminda om att hosta och nysa i armvecket.

Om du bär munskydd så bär du det alltså främst för att skydda människor i din omgivning från att bli smittade om du skulle bära på en eventuell smitta.

Hos influensa-skydd.se hittar du munskydd som är effektivt med 3-lager, CE-märkt för medicinskt bruk, godkänt och testat av svenska läkemedelsverket och som fungerar både för privat bruk och inom vården.

 

Lämna ett svar

Till startsidan