Minnen skapar oreda i känslorna och kan ge skador i kroppen i nuet

Vaknade tidigt idag också men låg kvar i sängen en liten stund till innan jag rasslade upp för att börja dagen.

Japp, mulet idag också inser jag när rullgardinen far upp. Tittar ut och ser regn tunga moln som sveper över himlen och grönskan vajar i vinden. Hmmm blir nog ingen promenad idag för jag har ingen lust att trava omkring i vattenpölar och regnställ. 

Det gör inget för idag ska jag fixa med en överraskning till min yngsta son som blir 30 nu snart. Hade tänkt mig typ något collage av gamla foton, pappers foton… Jag börjar dra fram mina lådor med gamla kort och sätter mig ner på golvet.

Fy vad jobbigt det blev, massa känslor far igenom kroppen ena minuten darrar underläppen, nästa en sådan kärlek inom mig, tacksamhet, sedan suckar och skratt. Gud så man såg ut tillbaka i tiden, alla olika moden och frisyrer. Mitt och barnens liv på 2 timmar samt ex sambon då förstås som jag helst vill glömma men finns där ändå. 

Barnens alla stunder i livet enda från födsel med alla äventyr, utmaningar, resor, skratt och tårar. Fick avsluta för min kropp blev helt slut. Min kropp gick igenom hela registret av känslor och jag som behöver egentligen bara vara i nuet för att läkas och orka med tillvaron. Helt enkelt överleva..

Hjärnan förstår inte att allt som jag känner är bara gamla händelser utan det blir liksom en sanning nu och realtid med alla reaktioner som sker i kroppen med hormoner som far runt. Måste vila en stund med en kopp kaffe och lyssna på någon meditation för att lugna ner kroppen. Ta mig tillbaka till nuet. 

Barnen är en stor del av vårt liv men jag är inte den typ av mamma som kväver mina barn, ringer jämt och ständigt. Jag behöver inte veta allt vad de gör och jag lämnar respekt inför deras olika vägval i livet.  De lever sina liv och jag lever mitt liv och jag lever inte igenom mina barn som vissa föräldrar gör, speciellt mammor. 

Känner nu tacksamhet över mitt liv som varit med alla lärdomar som många gånger blev så tuff att jag tappade nästan hela fotfästet. 

Den bästa vännen och kärlekspartner är du själv. Leta kärlek utanför dig själv gör dig bara sårbar och beroende. Lev med kärlek i ditt hjärta till dig själv… 

 

1 comment / Add your comment below

  1. This design is wicked! You obviously know how to keep a reader entertained.

    Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
    I really enjoyed what you had to say, and more than that,
    how you presented it. Too cool! adreamoftrains best hosting

Lämna ett svar

Till startsidan