Miljömöte med en annan fokus behövs också

Solen skiner men det känns kyligt i luften och hösten är definitivt här. Hösten är en vacker årstid när alla löven med hela sitt färgspektrum lyser upp hela naturen.

Jag mår lite bättre idag men långt ifrån bra, suck

Vår svenska unga Greta Thunberg är i USA och jobbar på med att få med sig de unga att ställa krav på politikerna. Det är dags att de får krav på sig att göra förändringar men lyssnar de verkligen med seriösa öron på de unga?

Det är den stora penningguden som styr mänskligheten och alltid gjort. Driften att vilja ha mera, tjäna så mycket pengar som möjligt och med det skapa makt.

Pengar kan användas i goda ändamål och för dåliga handlingar ett verkligen styrmedel i alla frågor.

FN klimatmöte äger rum just nu i New York från den 21-23 september där minst 60 av världens ledare möts för att prata om klimat hotet. Inbjudna är också företagsledare, civilsamhället samt 500 ungdomar från hela världen.

De kommer lägga fram planer för hur de ska minska utsläpp av växthusgaser för 2030 och för att uppnå noll till 2050.

Jag tycker att det finns viktigare frågor som är jätte akuta som de behöver ta upp också. Med vårt leverne vi har med allt som skapas i industrivärlden som just nu gör oss sjuka och mindre fertila. Allt vi äter, dricker, tar utanpå vår kropp som skönhetsprodukter, kläder, rengöringsmedel, brandskyddsmedel, läkemedel, bekämpningsmedel, reningsverken kan inte filtrera bort allt som vi släpper ut i avloppen osv. Finns mycket att säga i den frågan.

Det är verkligen mera akut frågor för vår direkta överlevnad. Men då kommer vi för nära de som tjänar massor av pengar på dessa produkter och de vill inte backa för ett bättre välmående för mänskligheten.

Ni som vill läsa mera vad jag skrivit om den frågan så finns det gamla inlägg.

Börja med att läsa på om vad som finns i produkterna, bli medvetna om det dagliga vi utsätts för.

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan