Livet är som en glass, njut av stunden

Livet är som en god glass som rinner nedför fingrarna om du inte genast äter och njuter den till fullo. Med det menar jag att livet går fort och om vi inte njuter då tillfälle ges går vi miste om självaste livet.

Jag blir 61 år nu snart i höst och det är svårt för mig att inse hur snabbt allt gått.

Det är viktigt att njuta av alla småstunderna och inte ta allt för givet att livet alltid ska vara på topp och rulla på som ett smort maskineri.. Tänk om vi bara hade medgångar? Hur skulle vi då förstå och uppskatta de små guldkorn som dyker upp i livet?

Bilden lånad från internet

Jag har haft många svåra stunder och fantastiska stunder i livet och känner mig så nöjd 🙂 Skulle kunna sluta leva redan nu med ett leende på läpparna. När de frågar personer som ligger inför döden så undrar andra vad de ångrar i sina liv och svaren blir oftast att de ångrar att de inte gjorde mera saker. Vågade att prova på saker istället för att stanna i sin trygghetszon.

Jag kan ibland komma på en rolig stund jag har upplevt och börja skratta högljutt och ler inombords åt alla tokerier jag hittat på. De flesta sakerna har jag gjort efter mina två långa relationer som jag lämnat bakom mig. Man får inte roligare i livet än vad man gör det till. De behöver inte vara dyra storslagna saker utan mera att våga leva och följa hjärtat och se möjligheter istället för att backa för rädslor..

Jag har många funderingar på vad jag kan göra mera framöver och det finns rätt många saker men lusten och orken är inte på topp just nu. Hoppas den kommer tillbaka och det fort för jag blir så uttråkad av att liksom bara gå på tomgång. Det blir säkert bättre när jag kommit på plats med allt som jag måste fixa med nu den närmaste tiden.

Till alla där ute i livet, lev livet till fullo varje dag för tiden går fort och alla åldrar har sin pärlande glittrande tid. För varje jämnår vi fyller så blir vi påminda om att en ny tid i livet kommit där nya saker dyker upp. Kroppen hänger inte med som förr och det händer mycket saker inom och utanpå oss..

Jag önskar att jag tagit mera reda på tiden när mina barn var små och växte upp. Just då handlade allt om att fixa vardagen att gå runt. Jag var nästan aldrig i nuet utan på väg till nästa punkt där allt skulle bara flyta på.. Jag levde med pappan till mina söner men han var lite hemma på grund av sitt arbete så jag var som ensamstående i ett förhållande där jag gjorde allt själv hemma. Det enda han gjorde var att ta dem till förskolan/skolan på morgonen för jag började så tidigt.

Bilden lånad från internet

Det som är nu i samhällena är att barnen blir lidande för att de vuxna har inte tid att leva upp till allt som ska fixas och ordnas med. All psykisk ohälsa som stiger handlar om flera saker men en är att barnen har ingen bra vägledning i livet. De hamnar oftast framför en surfplatta, dator eller mobilen från väldigt tidig ålder.

Där media har ett stort inflytande på de unga hjärnorna som håller på att utvecklas och är först klara vid ca 25 års ålder…

Bilden lånad från internet

 

Lämna ett svar

Till startsidan