Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Legenden som kanske bara är en fantasifigur skapad av media

Jaha så var det mulet och kallt idag, suck.. I år har vi en typisk svensk sommar och det känns lite trist men förra årets värme var för mycket. Kanske något typ mitt emellan, typiskt svenskt ord som vi brukar säga, lagom…

Jag har tagit ledigt som jag sagt från mycket tänkande och skrivande men vill ändå skriva något för det börjar klia i fingrarna att skapa något, Ett tecken på att orken kommer tillbaka inte med stormsteg utan med babystep.

Älskar att strukturera upp saker och skapa ordning. Så idag så ska jag läsa i boken som jag lånade på biblioteket om Jack uppskäraren och göra ett flöde över hur det kan ha gått till. Precis som detektiver gör med en karta där det finns tider samt all annan information. Det jag läst hittills så verkar det som att legenden är skapad av media på den tiden.

I början kallades morden för Whitechapel morden och det var kvinnor innan som också var attackerade med en kniv. Det blev omskrivet och det sägs att en viss kvinna ska vara hans första men en seriemördare börjar inte tvärt och slutar tvärt som det skrivs om. Många teorier och olika män var misstänkta under denna tid. Det som är riktigt sant och säkert i hela berättelsen är att kvinnor dödats för mäns lust att vilja döda någon.

Återkommer om det senare vad jag kommit fram till. Tänk om det inte har funnits en person som berättelsen bygger på utan en fantasifigur för att skapa något sensationellt i dåtidens East End. En del av Londons sämre område där fattigdom och tragedier härjade och ett människoliv var inget värt. Speciellt inte kvinnor som prostituerade sig som var ett enda sätt att överleva för dessa utsatte kvinnor. Vår starkaste instinkt vi har från evolutionen att överleva till vilket pris som helst.

Ta hand om er där ute i vimlet av alla händelser och emotionella upplevelser som livet bjuder på.

 

Lämna ett svar

Till startsidan