Långfredag med Corona som ligger som en skugga över vår värld

Dagens äventyr igår blev en tur in till Uppsala för en del saker jag var tvungen att uträtta så det gällde att tänka på alla saker som vi ska ta hänsyn till.

Jag hade min rosa sjal på mig som jag brukar ha runt halsen bara vanligtvis men igår så hade jag den som ansiktsmask ifall situationen blev så jag behövde täcka mitt ansikte för andras skull och för mig själv. Man vet aldrig om man kan ha viruset bara lätt eller bara vara bärare av det.

Jag drog upp sjalen över mun och näsa på bussen där det var bara jag typ som hade något skydd. Helt plötsligt så hör jag busschauffören nysa högljutt och rakt ut. Han kunde inte nysa i armvecket eller något liknande för han var ju tvungen att hålla ögonen på vägen och båda händerna på ratten. Tänkte då, Ops där satt skyddet på plats för ventilationen på bussen gör så att dessa små rackare kan förflytta sig i luften och landa lite här och där samt att någon kan andas in dessa osynliga fiender.

Egentligen så behöver vi även skydda våra ögon för de smiter in där också för att få en värd att leva på men då behövs mera närkontakt tror jag. De små fienderna slinker in i vår kropp lättare genom vår mun och näsa när vi drar in luft som är omkring oss. Därför 1,5 meters avstånd för det flyger ut salivdroppar från vår mun när vi talar.

Jag syndade lite med en semla på Landings för jag firade lite över en del saker om mitt liv just nu. Det var jag och två andra besökare i den stora lokalen och vi satte oss långt ifrån varandra. När jag sitter där och njuter av min semla så tittar jag mig omkring och min blick stannar till vid ICA som ligger mittemot och hakan ramlar nästan ner till knäna, VA sjutton 🙁

Vad får jag se? folk som går helt lugnt omkring bredvid varandra och rafsar runt i plastlådorna för lösviktsgodiset där alla fingrar och kladdar på plastskoporna som ligger där samt locken och behållarna. Viruset kan leva upp till 3 – 4 dagar på plastytor..

Jag trodde faktiskt att de hade stängt denna möjlighet att köpa godis på det sättet. En riktigt bacillhärd vanligtvis men nu under denna pandemi tid så är det helt galet i mina ögon. Hur sjutton tänker de??? Stäng ner denna försäljning och ha bara godis i förpackningar. Jag äter inte godis överhuvudtaget men det är en annan historia som jag kan berätta om en annan gång.

Jag rafsade snabbt ihop mina saker och gick vidare, kände mig lite skyldig i att sitta där men semlan och kaffet smakade gott och det blev typ bara ca 15 minuters fika. Gick sedan vidare till mitt nästa måste sak inne i staden.

Inne i Uppsala på eftermiddagen så var det nästan som en vanlig dag och jag blev så förvånad för folk höll inte avstånd. De uppträde precis som om ingen virus härjade runt här i Sverige. Jag hade inte åkt in om jag inte var tvungen men myste i alla fall av att se andra människor samt gå runt lite inne i Uppsala.

Dagen till ära som är Långfredagen där de kristna länderna ihågkommer Jesus lidande och död men nu mitt i Corona tider så blir det inte som vanligt för dem. Jesus “Yeshua” den unga mannen som är grundaren av kristendomen som jag kallar alla profeter som levt. De var inte dem som skapade religioner som de ser ut idag utan de som kom efter. Om jag tänker på Yeshua så är det inte på korset lidandes utan en leende kärleksfull man med ett hjärta fullt av kärlek till sina medmänniskor.

Jag frågade några Jehovas vittnen som knackade på min dörr förra året. Vem var Jesus? De svarar snabbt som låter som en bandspelare som de spelar upp.. Guds son säger de med ett leende. Jag omformulerar frågan och tittar på dem men de ser ut som levande frågetecken.

Vem var egentligen Yeshua den unga mannen som rebelliskt gick emot prästerskapet på den tiden och talade till folket som de höga prästerna inte ville ha att göra med. Vittnena kunde inte svara på min fråga så jag sa till dem börja läs litteratur om den tidsepoken och allt som hände under skapandet av kristendomen. Många starka politiska krafter ligger bakom i historien och som det fortfarande är och som härjar runt i världen.

Där vi står idag med ett virus som får vår världsbild att förändras framöver. Vi står i startskottet på vad som komma skall..

 

 

2 comments / Add your comment below

  1. I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

  2. I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative
    and interesting, and let me tell you, you have hit the nail
    on the head. The issue is something not enough people are speaking intelligently
    about. I am very happy that I stumbled across this in my hunt for something relating to this.

Lämna ett svar

Till startsidan