Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Kan vi förändra förutsättningara i utvecklingen inom cancervården

KU ställer frågor och krav på regeringen i cancerfrågan och hur vården sköter det hela

Regnet faller ned mot marken idag där vår natur står törstig och har längtat efter den naturliga nederbörden. Gillar regniga dagar för jag känner ingen press på att jag måste gå ut. Kan chilla och skriva på bloggen och andra texter.

Tv:n står på och jag lyssnar på hur KU ställer regeringen frågor om hur de hanterar cancerfrågorna i landet… Blir som vanligt lite upprörd över en del svar som de kommer med..

En sak har de inte med alls och det är alla ämnen som finns i vår vardag. Där vissa ämnen inte försvinner utan finns kvar till alla generationer framöver. Jag har säkert DDT i min kropp från när det fanns i Radar ett insektsmedel. Jag skulle kunna göra en lång lista på alla ämnena som vi har omkring oss och använder dagligen som tillsammans blir en cocktaileffekt. Forskarna vet om detta och de berättar det men det händer ingenting från de som kan påverka till en förändring.

Ett ämne som är svårt att undvika helt är socker som finns i allt nästan och blir som typ mat till cancern. Vi har äkta socker som kommer från sockerrör eller sockerbetor sedan finns de kemiska ämnena som de försöker få oss att tro att det inte är farligt. Det är många åsikter om det och det vi inte får förglömma är att de som styr och tjänar stora pengar kan styra denna sak också. De köper sin vilja igenom..

Det produceras mat, dryck och annat som vi äter där det finns ämnen som kan ge cancer samt produkter vi använder på vår kropp och som rengöringsmedel. Flamskydd som finns nästan på allt vi har i hemmen, plastföremål med giftiga ämnen. All mat förpackas i plast, snabbmaten där pappret har en hinna för att fettet inte ska gå igenom är cancerframkallande.

En del ämnen påverkar våra könshormoner som de sett i forskning på djur där de tappar sina könsroller i parning och könsorganen blir missbildade. Vi kommer bli mindre fertila med tiden är en sak som kommer ske.

Vi har farliga ämnen omkring oss som ger oss cancer som myndigheter inte gör något åt och i andra änden så ska de lösa cancern som vi drabbas av. Där läkemedelsföretagen tjänar massor med pengar..

Där vi den lilla människan ska försöka leva ett så normalt liv som det går mitt i detta giftträsk. Jag undrar hur det ska gå för alla generationer framöver om vi inte gör en stor förändring….

Lämna ett svar

Till startsidan