Hur vill vi bli behandlade av våra medmänniskor? Vad får vissa män att tappa kontrollen helt som resulterar i dödlig utgång för kvinnor?

Redan fredag och veckan har gått väldigt fort där min ork blir sämre och jag blir så trött på detta. Jag får åka nästa vecka och ta blodprov och det kan bli risk för en ny tur till sjukan och dags för att ta emot blod igen.. 

Hur vill vi bli behandlade? 

Jag funderar så mycket på vad som händer ute i världen, våra länder och samhällena. Vad kan man göra? Alla kan bidra med något och det behöver inte vara något stort utan det lilla i din vanliga vardag.

Ett ordspråk jag brukar säga och det är en bra början på att ändra oss i världen….

BEHANDLA ANDRA SOM DU SJÄLV VILL BLI BEHANDLAD

Många beteenden vi har kommer från den lilla primitiva grottmänniskan där vi fortfarande står kvar i när det kommer till vår evolution. Där vårt flockbeteende styr mycket för vi är behov av att bli accepterade i flocken för överlevnad. Mänsklighetens starkaste instinkt är överlevnad och vi skapar olika strategier för att finna denna sinnesro. 

Vi kan ibland göra val som vi inte förstår efteråt för vi agerade på en stark instinkt där adrenalinet i vår kropp pumpar på och hjärnan får en flipp. Vi har också en annan sak och det är hur vi ser olika på saker som händer för vi har alla olika syn på saker och det blir vår sanning i livet. 

Vi har olika sanningar och det är bara din sanning där allt blir färgat av ditt tunga bagage och av fasader vi sätter upp omkring oss för att mäkta med ditt liv. Det sårade barnet inom oss som alla har fått med sig på grund av små eller stora händelser i sin barndom. 

När det lilla barnet inom oss triggas igång av en händelse i livet så landar vårt förstånd på ett barns nivå för några minuter och vi agerar som ett litet barn gör. Det är därför vi får uppleva att medmänniskor tappar konceptet ibland och beter sig barnsligt. 

Jag har varit med om många händelser ute i mitt yrkesliv där jag har jobbat mest inom mansdominerade yrken. Mött många personer där jag fått uppleva att hantera olika situationer där det handlat om att inte skapa mera konflikt utan få ett bra avslut. 

Jag lärde mig mycket när jag jobbade i säkerhetskontrollen ute på Arlanda flygplats den internationella. Det var den mest lärorika tiden att se hur olika människor kan bete sig. De mest otrevliga personerna jag mötte var medelålders män och de i kostym. De fick ibland kvinnliga kollegor att gråta…

Jag sa till dem då att mannen äger problemet.. De hade kanske precis missat en stor affär eller en press på sig.. Ingen ursäkt för dem att bete sig illa men en förklaring och mena att de inte skulle ta åt sig privat. Jag sa åt männen att nu fick de tagga ner sig och bete sig trevligt.. Speciellt när två kostymnissar skulle börja slåss över att den ena tyckte att den andra trängde sig i kön.

Tävlingsinriktade män med massa testosteron där en del även kan ha adrenalin kicks behov också. Oj oj…

Män som slår kvinnor där även vissa blir så brutalt slagna att de avlider

Det finns mycket att säga om den saken och skrev för någon dag sedan om män som slår kvinnor och även så brutalt att de dör. Jag har insett efter lyssnat på politiker och andra program där kvinnor och män fått uttala sig inom olika yrkesroller osv att de har inga bra svar eller ett bra arbetssätt. 

Jag sitter på en del svar och blir så konfunderad att de sitter där och undrar när det finns svar. Det är en komplex fråga som måste hanteras och det handlar om att hjälpa männen att finna sin manlighet på ett balanserat sätt. Nu så springer många omkring som vildhästar där de är vilsna och har tyvärr ibland ingen bra manlig förebild. En del män behöver ingen manlig förebild men många gör det och det räcker inte med en mamma som jobbar hårt för att få tillvaron att gå ihop. 

Japp frågan är komplex men något som det måste göras något åt och börja redan i tidig ålder. Jag har jobbat på dagis och såg redan där på de små liven hur de agerade samt praktiserat på en skola från 4 – 9 klassare. Ytterligare mera erfarenhet från dagens ungdomar och barn hur de har det i sin vardag där de har sin mesta vakna tid i livet. 

Ops det blev ett långt inlägg idag… Önskar alla en trevlig mysfredag 

Lämna ett svar

Till startsidan