Har du en livförsäkring?

Detta inlägg är ett sponsrat samarbete

Har du en livförsäkring? Det är alldeles för få människor som har det. Vi skjuter upp sånt för vi vill inte tänka på döden. Att vi en dag ska dö känns så långt borta och det händer inte mig eller någon jag känner.

Men ibland så händer det tyvärr. Det händer alla förr eller senare. Då är det betryggande för de efterlevande att det finns en livförsäkring. Inte för att de ska ärva alla miljarder som det är i amerikanska filmer, utan för att kunna lösa ut eventuella skulder och kunna ge dig en ordentlig begravning. En vacker och värdig sådan. För om det är någonting som kostar pengar så är det begravningar. Det vill man ogärna att ens efterlevande ska behöva ta lån för att bekosta åt en. 

Då gäller det att du har en livförsäkring som täcker en begravning.

Det finns även andra fall där en livförsäkring är extra viktig att teckna, till exempel:

  • Om du är familjeförsörjare
  • Om du äger en bostad som dina efterlevande inte har råd att bo kvar i utan din inkomst så måste de flytta omgående mitt i sorg
  • Om du precis har bildat familj och vill få en lägre premie i och med din unga ålder
  • Om du lever ihop med någon och ni inte har barn så ger en livförsäkring en extra trygghet åt din partner

På livförsäkring.se kan du gå in och läsa mer om när och främst varför det är viktigt att teckna en livförsäkring oavsett vilket stadie i livet du befinner dig. Där kan du också läsa om vad som gäller efter att du har tecknat en livförsäkring. Du hittar också information om olika livförsäkringar och olika försäkringsbolag samt deras villkor. Utöver detta kan du också jämföra villkor och priser på olika försäkringar för att säkerställa att du hittar precis den rätta livförsäkringen för just dig. Det är också betryggande att veta att livförsäkring.se är en oberoende tjänst som finns till för dig som konsument, deras fokus är att du som konsument ska få det så bra som möjligt. 

Lämna ett svar