Framtidens viktigaste punkt är mänskliga rättigheter

En härlig morgon att vakna till. Fåglarna kvittrar solen skiner in genom fönstret och frukosten smakar extra gott.

Tittar på nyheterna om dåden på Sri Lanka och blir förundrad. Jag lyssnade igår på de olika infallsvinklarna nyheterna lägger ut. Vad ligger egentligen bakom detta dåd?

Jag funderar över de så kallade extremisterna. Varför vill de döda alla otrogna som de kallar oss andra. Det blir nästan inga människor kvar om vi skulle gå efter deras vilja.

Tillbaka i historien så har det funnits stora ledare som eliminerat många människor och de blev ansvariga för många miljontals dödande. 

Alla stora ledare tillbaka i tiden och nu har någon typ av personlighetsstörning, annars skulle de inte tagit sig till makten. Även bakom dessa ledare samlas det personer som har problem av någon form som eldar på deras uttalanden och åsikter. Det är helt uppenbart och går inte att prata bort. 

Man kan inte tvinga människor att tro på ett speciellt sätt eller att de ska leva efter vissa normer som de sätter upp. Det är inte Guds ord de förkunnar utan de vill styra och bestämma över andra och skapat regler efter sina normer. De lever kvar i dåtid inom kultur, seder och livsföring från profetens tid och en del har skapat texter efter som vissa följer idag. 

Gud är ingen man som sitter och styr över oss och straffar människor om de inte har speciella klädkoder eller livsföring. Det är upp till var och en att ta ansvar för sina liv och hur vi beter oss mot våra medmänniskor. Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Mänskliga rättigheter som vi måste vårda och värna om inför framtiden.

En insikt är att vi fortfarande lever kvar i evolutionen med vår biologiska kroppar som när vi strövade omkring ute på savannen och bodde i grottor med vår starkaste instinkt som är överlevnad till vilket pris som helst. Med ett starkt flockbeteende som skapar och ger oss  många svårigheter i samhällena och ute i världen. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *