Förändring är skrämmande men nödvändigt för att utvecklas

Vaknar upp idag med ett ryck från en konstig dröm om att resa och packa som vanligt. Jag brukar drömma om det när jag har mycket omkring mig. Mitt liv har bestått av många flytt i livet. Där jag bor nu är min 15 adress och kommer inte bli min sista heller. Jag har flyttat mycket för mitt liv har gjort så det har behövts. Två separationer bakom mig och ett singelliv nu på 6 år som varit utmanande och givande på många sätt. Lärt mig att möta nya människor och verkliga livet framför en trygg tillvaro i en box där många lever som jag också gjorde innan. Att gå utanför sin trygghetszon ”outside the box” är att leva och inte bara existera.

När det händer större förändringar i våra liv så blir det ett sorg arbete som många hoppar över att bearbeta för det finns inte tid eller vi tillåter oss inte att sörja. Idag lägger jag ut lite text från min bok.

Text från min bok: Vad är då objektförluster? Det kan vara mycket för där också så ser vi olika på vad som gör oss till den vi är. Det kan var allt i livet det är bara du som sätter dina värderingar. Det är när vi upplever stora förändringar och något tar slut. En regel vi måste förstå är att inget är för alltid utan livet består hela tiden av förändringar och börja leva i nuet istället och uppskatta det du har för stunden.

Mer text: Vi har vid kriser och förluster lärt oss att bita ihop och visa oss starka och har fått med oss olika strategier för att överleva sorgerna. Sorg som vi bär med oss och inte bearbetar sätter sig i kroppen och när ryggsäcken blir för tung så brister det och kan vara då en liten sak som är utlösaren till hela ryggsäcken. Det vi behöver med oss från barndomen är att det är ok att sörja och gråta istället för att försöka vara starka och gå på som vanligt. Det är många kroppsliga besvär och smärtor som kommer från obearbetade sorger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *