Drogen som typ nästan alla är beroende av som ger stark abstinens

Söndagen går i långsamt blues takt och tankarna är de emotionella texterna som får oss att känna en susande känsla som virvlar runt inombords av drama, sorger och kärlek.

Idag har det varit en vilodag men en promenad blev det av efter lunch och kanske en efter middagen som jag brukar ta nu. Orken börjar sjunka mera men jag gör tappra försök att pulsa omkring på oplogade ytor för frisk luft samt rörelse är viktigt.

Tittade igår på ett engelskt program om hälsa och kvinnor som äter för mycket choklad. Alltså stort sockerberoende samt ett ohälsosamt ätande överhuvudtaget med ett stillasittande liv. Först så är socker ett starkt beroende som påverkar vårt belöningssystem. Abstinensen är lika stark som vid andra droger som typ heroin.

Vi äter oss sjuka på alla produkter som det är mycket socker i samt andra ämnen som är ohälsosamma. Glöm inte bort att våra kroppar är kvar i grottstadiet i vår evolution och då åt vi annorlunda. Vi äter mera än vi gör av med till att börja med samt helt fel mat. Vi tänker bara på att njuta och låta belöningssystemet styra oss..

Socker är en stark drog för mänskligheten och industrivärden vet om att vårt belöningssystem lyser upp som en julgran om vi intar typ 50% socker och 50% fett i samma produkt. Vi är fast i tuggandet..

 

Lämna ett svar

Till startsidan