Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Dan före dopparedan

Dagen började med att jag vaknade redan halv fyra och klockan är nu snart halv åtta, Suck har alltså inte kunnat somna om..

Idag så är det dan före dopparedan och en del undrar kanske vad uttrycket kommer ifrån? Gammal sed som en del kanske fortfarande gör. När julskinkan kokat klart så blev det en fet buljong från avkoket där julfirande doppade ned mjukt bröd som sög upp den smakrika buljongen.

Jag har ett svagt minne från barndom när jag var väldigt ung för min mamma gick över till att göra den i ugnen istället. Nu äter jag inte griskött och undvikit det i många år nu.

Dagens äventyr idag blir att jag måste orka ta mig till affären för att handla några saker men det blir en snabb färd fram och tillbaka. Jag kommer definitivt ha munskydd på mig inne i affären och på bussen.

Jag har små börjat med en ny bok och det är en roman som kommer handla om en kvinna som hjälper polisen lösa mordutredningar. Hon använder sig av sin mediala förmåga..

Den är rolig att skriva och det liksom bara flödar på med texten. Jag skriver lite då och då när jag känner att orken finns där och inspirationen.

Tänk på att inte stressa utan ta det lugnt denna jul och följ restriktionerna som de ber oss om att följa. Jag kommer inte åka in till Stockholm för att fira några dagar med yngsta sonen, Både han och sin flickvän jobbar som läkare inom vården och möter många personer varje arbetspass. De ber oss om att inte resa heller så jag får fokusera på andra saker.

Det gör mig ingenting utan jag kommer småpyssla med mitt skrivande och börja förbereda mig för flytten till 1 januari.

 

Lämna ett svar

Till startsidan