Dags för körkort?

Detta inlägg är ett sponsrat samarbete

Är det dags för dig att ta körkort? Eller hör du kanske till gruppen som ska hjälpa någon att ta körkort?

Oavsett vilken kategori du tillhör så behöver du kontakta en trafikskola. Det första steget mot körkortet är att göra en synundersökning. När den är genomförd är det dags att fixa ett körkortstillstånd. Sen börjar det närma sig att köra. Då behöver du som ska ta körkort och du som ska bli handledare boka plats hos en körskola för att gå en så kallad handledarutbildning. Sen börjar det bli dags för teorin.

Det är rekommenderat att du börjar läsa en del teori redan innan du börjar övningsköra men att du sen gör dessa två parallellt. Det är bra att ha en del förkunskaper om det teoretiska innan du sätter dig bakom ratten för att undvika farliga situationer. Ett bra tips är att läsa ett kapitel teori och sen försöka utföra det i praktiken, och hela tiden ligga (minst) ett teoretiskt kapitel före så du kan befästa dina teoretiska kunskaper medan du är ute i trafiken. Det är enklare att förstå till exempel högerregeln eller datumparkering när du är ute och kör i trafiken än att bara sitta och läsa om det.

Hos Trafiko kan du välja mellan att köpa en fysisk teoribok, köpa den som e-bok eller köpa den som ljudbok. Du kan också välja deras teoripaket som innehåller alla tre inklusive 1000 körkortsfrågor! Du kan såklart välja att också bara köpa körkortsfrågorna. När du sen känner dig redo att köra upp, du kan teorin ordentligt och du känner dig bekväm med att köra, det krävs många timmars körning för detta, så är det dags att boka risk ettan. Detta gör du via en körskola och den går bara att göra på vissa ställen i Sverige.

Lycka till!

Lämna ett svar

Till startsidan