Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Dags att börja plugga?

Sponsrat samarbete med hemförsakringstudent.nu

Har du kanske kommit in på din drömutbildning till våren? Grattis i så fall!

Då är det kanske dags att lämna föräldrarnas hem och flytta till eget? Till en liten trång etta i korridor? Eller en lite större bostad i ett studentområde?

Oavsett hur du kommer att bo så bör du teckna en hemförsäkring. För det är nämligen så att så fort du lämnar dina föräldrars bostad och blir skriven på en ny adress så slutar deras försäkring att gälla för dig.

Då behöver du fixa en egen försäkring. Som student kan du då ta tillfället i akt och teckna en studentförsäkring för ett mycket bättre pris.

För att få teckna en sådan måste du, studera minst 50%, vara inskriven på ett universitet, högskola eller folkhögskola, vara över 18 men under 29 samt ha en bostad som inte är större än 50 kvadratmeter.

Om du har en hemförsäkring så täcker den ganska många saker som annars kan bli väldigt kostsamma. Till exempel täcker en hemförsäkring vid:

Eldsvåda
Om det börjar brinna ersätter hemförsäkringen både fysiska saker som blivit skadade samt inredning och dyl som blivit skadade

Vattenläcka
Om det blir vattenskador i ditt hem eller på dina ägodelar får du OFTAST ersättning

Inbrott & Skadegörelse i hemmet
Skydd vid inbrott och/eller skadegörelse i din bostad

Problem och sjukdom på resa
De flesta hemförsäkringar täcker dina medicinska utgifter om du blir sjuk utomlands.

Drulle
I vissa student hemförsäkringar ingår drulle. Det är annars värt att investera i då det bland annat handlar om mobiltelefoner som går sönder för att man är “en drulle”.

Hos hemförsakringstudent.nu kan du gå in och läsa mer om hemförsäkringar för studenter. Du kan jämföra olika försäkringsbolag. Deras priser, villkor och vad som ingår. Tänk också på att lägst pris i månaden inte alltid är bäst. Ibland kan det vara stora skillnader mellan självrisken du får betala om olyckan är framme, eller att försäkringsbolaget kanske inte täcker lika mycket som ett annat bolag. Ta din tid och jämför ordentligt innan du tecknar en försäkring. För att du ska kunna känna dig riktigt trygg. Lycka till med studier och nya boendet!

 

Lämna ett svar

Till startsidan