Dagen till ära för de som utsattes för förintelsen under 2:a världskriget som var judar, romer, homosexuella, förståndshandikappade och politiska motståndare

Det var härligt idag för solen tittade fram och allt blir liksom lite lättare när den skiner på oss. Var och handlade lite saker idag och blev så trött efter det.

Idag är det minnesdag för förintelsen som skedde under andra världskriget som pågick 1939-1945. Hitlers politiska tid var från 1933-1945 som politiker och diktator. Han stod inte själv för alla galna saker som utfördes under denna tid utan det samlas alltid människor omkring dessa typer av herrar som har väldigt högerextremistiska tankar. Han är inte den enda diktator som dödat många människor utan en av flera men det pratas det inte så mycket om.

Denna tidsera är en mörk och eländig historia som vi för alltid kommer förföljas av. Vill tala om att judarna var inte de enda som blev förföljda och dödade utan även romer, homosexuella, förståndshandikappade och politiska motståndare. Dessa människor talar ingen om utan glöms bort, tyvärr.

Judarna har alltid typ förföljts och inte bara under 2:a världskriget. Hitler tog bara upp en gammal syn på judarna och gamla symboler. Han kom inte på något nytt som han skapade från ingenting. Judar har förföljts tidigare och det har funnits ghetton innan och symboler för att visa deras härkomst som typ en mössa. De har förbjudits att idka vissa yrken och att leva i vissa länder långt innan 2:a världskriget osv… Läs på om historien..

En gång när korsriddarna kom till Jerusalem så fångade de in alla judar i en synagoga och tände sedan på och lät de brännas upp levande. Hela byar kunde elimineras och de blev även misstänkta för barnamord om ett barn försvunnit i en by och då pga att de berättades om att de trodde judar utförde barnoffer i början av deras tro..

Tänk vad människor fått lida för att människan inte tänker efter innan de agerar och lyssnar på gamla historier som funnits med länge. Det är dags för en förändring 🙂

Det värsta är att det håller på att byggas upp ett nytt hat mellan olika folkgrupper och religioner där högerextremistiska tankar tar en ny fart. Det är sorgligt 🙁 ingen folkgrupp eller religion är liksom utvald eller den rätta. Vi behöver släppa den tanken och ta till oss att alla är skapta från samma källa och har utvecklats på vår planet jorden för den bästa överlevnaden. Det är därför vi ser olika ut och ingen är överlägsen någon annan folkgrupp.

Gud har inte valt ut någon folkgrupp för att styra över andra. Skaparen bryr sig inte om hur vi ser ut eller klär oss utan vi skapar vår tillvaro tillsammans med skaparen. Universum synkroniserar hela tiden för att skapa en balans så det vi tänker, känner inom oss och gör skapar förändringar för oss själva och hela världen ända ut i universum.

Vår skapare “Gud” är den allsmäktiga kraften som håller allt samlat som gör att vi kan leva här och nu i den fantastiska kvant värld vi lever i.

 

Lämna ett svar

Till startsidan