Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Avundsjuka och uppdämt raseri kan skapa laddade situationer som slutar med mord

Kan man mörda och klara ett lögndetektortest så man går fri? 

Inatt så blev det bättre sömn men fix rassla upp efter täcket mitt i natten för jag vaknade av att jag fryste. Just nu är det bara 17 grader och en tjock myströja som jag stickat själv åkte på i morse.

Mitt i natten när jag vaknade vid 2 tiden så kunde jag inte somna om så lätt som vanligt så det blev ett avsnitt från svt play. En deckare som jag följt länge som kommit med nya avsnitt. Jag älskar att titta på deckare och försöka komma på vem mördaren är samt även när de visar äkta fall där jag även har oftast rätt typ cirka 95%…

När jag tittade på Dr Phil i ett av hans avsnitt där han hade tagit dit en kvinna som ville bli rentvådd från att vara anklagad över att ha dödat sin egen syster. När jag lyssnar och hör hur det typ gått till osv så tänker jag..

Men va sjutton hon är ju skyldig.. Systern var dödad med 18 knivhugg varav de två första var dödande rakt in i bröstet och de andra 16 var riktade mot ansiktet och övre delen av kroppen och det säger att det var väldigt personligt med ett uppdämt okontrollerbart raserianfall.

Det framkom att det fanns konflikt och bråk som det kan vara mellan syskon men troligt mera med en stor avundsjuka. Den kan ibland skapas av att föräldrarna inte behandlar barnen lika osv.. min magkänsla och det som berättades så kände jag bara starkt att hon var skyldig.

Dr Phil hade hjälpt kvinnan att få göra test med en lögndetektor där en rutinerad och kunnig man hade utfört det. Han kom fram till att hon klarade testet men brottet var begått för länge sedan. Tycker det är konstigt att de kan bara utgå ifrån en lögndetektor och sedan säga..

Hon är oskyldig… Om hon fick en blackout när hon utförde dådet eller om hon gått in i en förnekelse att hon gjort brotten så klarar hon testet. Det går att lura testet så varför tro så hårt på det där man friar eller dömer personer. Med tanke på hur hjärnan sparar minnen och hanterar svåra minnen så är det inte trovärdigt.

Dr Phil som ska vara så utbildad som han säger och sitter där nu och pratar en massa trams tycker jag då när jag ser det avsnittet. Ett för stort ärende för att klara av på ett underhållningsprogram där jag tappade förtroendet och intresset för honom och hans program, tyvärr…

Lämna ett svar

Till startsidan