Okategoriserade

Aktier att köpa nu

Att investera i aktier är ett vanligt sätt att öka sin ekonomiska tillväxt och säkra sin framtid.

Men att välja vilka aktier man ska investera i kan vara en utmaning. I denna artikel kommer jag att diskutera några aktier som kan vara intressanta att köpa just nu.

Först och främst bör man alltid göra sin egen forskning och bedömning av bolaget innan man investerar. Aktieinvesteringar innebär alltid en risk och det är viktigt att vara medveten om att man kan förlora pengar.

En bransch som har visat sig stark under de senaste åren är teknikbranschen. Ett bolag som har varit framgångsrikt inom detta område är Apple Inc. Apple är känt för sina innovativa produkter som iPhone, iPad och Mac-datorer. Bolaget har en stark varumärkesidentitet och en lojal kundbas. Detta kan vara en attraktiv aktie att köpa nu särskilt med tanke på det ökande intresset för teknik och digitala produkter.

Ett annat bolag som kan vara intressant att köpa just nu är Amazon. Amazon är världens största försäljningsplattform och erbjuder allt från böcker till elektronik och kläder. Bolaget har visat en imponerande tillväxt de senaste åren och har potential att fortsätta växa i framtiden. Med tanke på den ökande trenden av e-handel och Amazons dominans inom branschen kan detta vara en aktie att överväga.

Ett tredje alternativ att ta i beaktning är Berkshire Hathaway, som är Warren Buffetts holdingsbolag. Berkshire Hathaway är känt för sin starka och diversifierade portfölj av bolag inom olika branscher. Denna diversifiering minskar risken och kan vara en fördel för investerare. Att investera i Berkshire Hathaway ger även möjligheter att dra nytta av Buffetts kunskaper och expertis inom investeringar.

Utöver dessa exempel finns det självklart många fler bolag att överväga att investera i. Det viktigaste är att göra sin egen undersökning och bedömning innan man tar beslutet att investera. Det kan även vara klokt att diversifiera sin portfölj genom att köpa aktier inom olika branscher för att minska risken.

Sammanfattningsvis finns det flera aktier som kan vara intressanta att köpa just nu. Exempelvis Apple, Amazon och Berkshire Hathaway. Men som alltid är det viktigt att göra sin egen forskning och bedömning av bolaget innan man investerar.

Varje morgon är olika där kroppen talar till mig och spegelbilden säger en del

När jag vaknar varje morgon så har jag olika förutsättningar att ta mig an dagen. I onsdags så fick jag kramper i bröstet som strålade ut i min vänstra axel. Jag har haft det förut och det är rätt smärtsamt och obehagligt men jagar inte upp mig. Vill pumpen ge upp eller strejka.. vad kan jag göra?? Jag har varit inlagd tidigare på intensiven för dessa besvär men..

Jag tar det lugnt och får vila mera för mitt hjärta är trött med att fått arbetat med för lite blod i kroppen under en sådan lång tid. Typ i fem år nu med detta problem.

Jag kanske vet nu vad det är för problem som läkarna inte ens har tagit upp med mig tidigare under alla dessa år.. De bara säger att det är svårt ibland att hitta felet och åtgärda mitt problem. Läkaren som jag har nu på vårdcentralen kom med en tanke och det låter troligt att det kan vara den orsaken. Men den är nästan omöjlig att finna i tunntarmen där felet sitter. Det är en hemangiom som människor oftast får på huden men kan sätta sig på våra inre organ också. De kallas för smultronmärke som man kan ha när man föds och som sedan försvinner. Båda min söner hade två stycken på kroppen när de föddes men försvann under deras första levnadsår. Jag tror mig minnas att min mamma berättat att jag hade en i nacken när jag föddes.. Kan inte fråga henne för hon gick bort 2010.

Ja ja, det är bara att gilla läget. Jag har accepterat att det kan vara denna orsak och får leva med dessa blödningar. Jag har redan gjort det under fem år nu. Men som min nuvarande läkare sa, så ska vi hålla koll på mina blodvärden. Inte låta de gå ned så mycket och att låta det åka jojo som det gjort hittills. För det tär på min kropp och psyke.

Jag har accepterat och låtit det sjunkit in helt nu i mitt sinne. Jag får leva med detta att förlora blod nästan hela tiden. Där jag behöver underhålla min kropp med feritinin och järntabletter. Äta järnrik mat osv.. SUCK. Jag vill inte fråga vad som händer när jag blir äldre. Hur de svaga blodkärlen beter sig med högre ålder. De kanske brister helt en dag och jag störtblöder och de hinner inte stoppa flödet…. 

Det finns värre saker att drabbas av. Men min ork kommer alltid att gå upp och ned som en jojo. Där jag får ta det lugnt och varva med att göra saker som får mig att må bra. Inga större utsvävningar för då blir jag liggandes dagen därpå med kärlkramp i bröstet.

Det är inte bra att jag blir arg eller upprörd så det gäller att inte bli så påverkad av allt som händer nu i Sverige och ute i världen. Men det är mycket på gång och jag får bara helt enkelt chilla.

Goda råd till er alla där ute i vimlet..

Ta tillvara på era liv på riktigt och njut av alla stunder små som stora. När vi drabbas av motgångar och utmaningar så tänk… Vad har jag lärt mig av detta?? Vi utvecklas och förändras vid varje utmaning. Inget är för inget, utan vi utvecklas för varje händelse.

Glöm inte den viktigaste kärleken i livet.. Det är kärleken till dig själv.. att acceptera att du är du med en kärlek som ger dig ro och helande krafter.