Okategoriserade

Långfredag och vår profet korsfästet med ett långt lidande enligt sägnen

Långfredag och vår profet Jesus korsfästet enligt sägnen denna dag som flyttas pga att de kristna under ett av alla möten under 3oo talet bestämde hur det skulle firas.. Därför firar vi det vid olika tider..

Vilken dag var det verkligen vår Profet Jesus korfästet? Det kommer vi aldrig få veta. Men det spelar egentligen ingen roll för vi har en fabricerad dag.

Förlåt oss Gud för vi vet inte bättre vad vi göra.. Vi vill leva i samklang med Gud och ha ett balanserat liv på jorden. Men vi skapar bara kaos just nu hur vi beter oss..

Vi har olika traditioner och religioner i Mellanöstern och datumen krockar i år tidsmässigt. Judendomen, Kristendomen och Islam, de Abrahamitiska religionerna. Ja, de har en röd tråd som för samman oss men ingen pratar om det.

Men jisses varför ska vi bråka och döda varandra för vi tycker olika och behöver visa att de har makten och är viktigast i området Jerusalem/Mellanöstern. Allt handlar om sägnen och gamla historier. Varför ska det förstöra vårt liv vi lever i nutid?

Oroligheterna har dragit igång mera men det är aldrig lugnt där för de fajtas om samma landytor för de anser sig ha rätten till området och de går tillbaka långt i historien. Jag tycker det är så sorgset för vi är en människoras på planet och vi ser olika ut för vi har formats av vart vi har utvecklats. För att klara av att leva i dessa olika områden.

Att vi fått olika religioner och traditioner är för att vi är olika för överlevnad i de olika liv och överlevnads möjligheter vi haft. Jag blir så sorgsen när jag ser hur alla bråkar om ett område där det hela kan handla om sägnen och gamla berättelser. Där de tillbaka i tiden ville hjälpa människor att överleva det hårda liv vi utsattes för då. Men varför leva i dåtid?

Vi har haft olika profeter som kommit och pratat om Gud och hur vi bör leva bäst för att överleva och få ett någorlunda bättre liv.. Människor behöver få ett sammanhang och få en gemenskap för att känna att livet har en mening. Men varför eftersträva ett gammalt mönster som hittills bara skapat oroligheter och krig. Vi behöver något nytt som kan få mänskligheten att hålla sams..

Ska det behövas en attack från yttre rymden för att få den mänskliga rasen att vilja samarbeta och försvara oss i en sammanhållen enhet?

Vi kan bättre men det är kort om tid för att få den chansen. Vad är viktigaste? Vinna och planet är utslagen och inget finns kvar Men vi vann…… Eller hur tänker folk??? De som styr oss i världen…