Okategoriserade

Våren känns som en nystart av livet

Våren kommer men det tar tid men jag väntar på känslan att få känna en nystart av livet

Våren kommer och går nu mellan snöfallen som skapar nya snöhögar där man får pulsa igenom och vara försiktig med att inte halka. Jag har halkat till flera gånger denna vintersäsong men endast lagt mig ned en gång. Andra gånger så har det blivit en balettuppvisning där jag flaxar med armarna och hittar balansen till slut. Måste se lite roligt ut. Ha ha..

Våren gör sina tappra försök och jag tog kort på några krokusar som vågat sig upp där insekter surrade omkring.. men sen kom ett ny snöfall.. Igår när jag åkte buss genom lantligt landskap så såg jag svanar och kanadensiska gäss på åkrarna. Känner då att livet liksom vänder åter precis som de återvänder till vår kalla nord. Välkommen tillbaka tänkte jag och tack för att ni är åter för det får mig att känna hopp för vår miljö än så länge.

Just nu så kämpar jag på med att bygga upp mitt blodvärde igen. Är så trött på detta jojo åkande i hälsan. Går ut och går korta promenader för jag orkar inte gå långa sträckor ännu. Får yrselanfall och vinglar till och måste ibland stanna upp för att hämta andan. En krampande smärta strålar ut i vänster axel och jag vet att det är kärlkramp från hjärtat. För det går rätt stora blodkärl ut från hjärtat där. Men jag tar det som det kommer.. Vill inte gå till doktorn.. Jag softar och tar det lugnt för jag vet hur min kropp fungerar nu med allt.

Varje morgon när jag vaknar från en bra natt med god sömn eller en kort sömnperiod. Jag tänker ok vad gör jag idag för att få må bättre och känna ett lugn. Jag har mina metoder och tänk för att lyfta mig själv. En ny dag med nya möjligheter till förändring.

Jag ska fixa mig en cykel nu till våren och börja cykla men måste få bort yrseln först och orken åter. Annars hittar jag väl ett dike någonstans och ligger där och sprattlar. Ha ha… Jag har inte cyklat mycket i mina dagar och tycker liksom att det inte är min grej men kommer ge det en chans nu i år.

Tänk vad livet känns så mycket bättre när solen tittar fram på oss och ger värme till våra vintertrötta kroppar. Många nya roliga tankar kommer upp, he he

Jag har många tankar och ideer till nuet och framtiden. Va snällt mot dig själv och ta till vara på varje minut. För i framtiden kommer du tänka på stunden och tänka,,, varför njut jag inte mera???