Okategoriserade

Jakten på spökpartikeln “neutriner”

Krigets hårda dagar som skadar i nutid och in i världstidens histora.

Den 24 februari och kriget i Ukraina har pågått i ett år och det känns så overkligt i dessa tider att ett sådant gammaldags krigförande pågår inför världens ögon.

Vad ligger bakom detta strategiska krig där många får dö och lida. Det känns så primitivt att i dessa tider kriga på så låg nivå. Vad vill Ryssland verkligen uppnå? Det är i alla fall ett spel på hög nivå som pågår i de politiska korridorerna i Europa och Nato.. Vi den lilla människan hänger inte med i alla vändningar som forcerar fram inom de politiska ärendena.

Men det är vi i slutänden som drabbas av alla deras nycker som de kommer på och vill forma fram i framtiden. Vi förlorar nära och kära och får uppleva hård smärta för att de vill ändra det liv vi levt hittills. Ett nytt Europa håller på att ta form men tills dess så kommer säkert många att förlora livet eller mista nära och kära. Vi har levt i ett uppbyggande tillvaro från andra världskriget men nu så blir det en ny tid framför oss. Där den snabba teknologin påverkar vår utveckling som går i ett snabbt tempo.

Jakten på spökartikeln kittlar mitt stora intresse för framtidens tillvaro

Ett nytt ämne som jag blev helt fascinerad av ”spökpartikeln” som visas på vetenskapens värld, kan gå igenom våra kroppar. En dokumentär som jag påbörjade igår men var så trött att jag somnade ifrån det. Inte att det inte var tillräckligt intressant men klockan var typ 02:00 när jag började titta på den. Ska titta på slutet ikväll..

Det handlar om neutriner och ni kan se programmet på Svt play ”Jakten på spökartikeln”