Okategoriserade

Varför slåss och krigar vi? Är vi schimpanser i kläder som vill vara mänskliga?

Ops nu är det ett tag sedan jag skrev något och det beror på att mitt liv är lite upp och ned med både hälsan och livet i allmänt, suck… Jag har liksom tappat lusten och känslan att vilja dela med mig av mina tankar och funderingar om livet och allt som händer.

Det är mycket på gång nu och oroliga tider inom Sverige och ute i världen. Det gäller att ta det lugnt och avvakta och göra det bästa av tillvaron som vi har just nu..

 

Varför vill vi bråka och kriga?

 

Varför är människor så brutala och oförstående??? Är vi ett gäng schimpanser som tror sig vara smarta som har klätt ut oss i kläder och använder sig av IT som går ovan vårt förstod??? Blir så trött på att människan ska bara roffa åt sig och dra vidare.. Precis som en flock schimpanser där hanarna drar iväg till en annan gruppering med tillhyggen för att bara liksom slåss. De har ingen politik eller religion att bråka och kriga om.. När vinnarna har fixat dagens fajt så delar de på de döda kropparna mellan sig. Ja, schimpanser äter varandra och är väldigt krigiska av sig.

Vi har typ 99% lika dna som dem och därmed också väldigt lika beteenden i en flock.. De utför mobbing, våldtäkter, använder sig av sex för att komma upp sig i flocken. Honor som tar andras barn samt de har sex året runt som vi. De har sex ansikte mot ansikte som andra djur inte har och gör det bara för att njuta eller de missbrukar sin makt på något sätt som rika män gör bland annat. Schimpanserna använder muskler och hotfulla beteenden för att styra och få sin vilja igenom.

Låter det inte som oss??? Vi skulle kriga även om vi inte hade politik eller religion att argumentera om. Mänskligheten är kvar i grottstadiet i vår evolutionsutveckling så vi är nog ett gäng ”osmarta” människor som försöker få tillvaron att fungera i vår snabba it teknikutveckling. Det är typ en av anledningarna till att vi mår sämre och sämre..

Våra kroppar synkar inte med den snabba teknikutveckling eller maten som vi intar. Våra kroppar är inte skapta för den maten vi äter idag som resulterar i dåligt mående både kroppsligt och mentalt.

Japp, vi har dessa grottstadiebeteenden för evolutionen tar längre tid att utveckla vår skapelse av människan som vi är idag…