Okategoriserade

Ett ex till mig som gör en fantastisk insatts i Ukraina

Ett nytt år och kriget i Ukraina fortsätter där ett av mina ex gör en fantastisk insatts

Ett nytt år och vi står där och undrar hur allt ska bli framöver i många frågor. Jag ha en vän som är ett ex” som gör en fantastisk insatt för folket i Ukraina och det onödiga kriget som pågår. Han åker ned med materiel och bilar till de utsatta områdena och utsätter sitt eget liv för fara. Han var speciell när vi möttes och är det ännu mera nu.

De Ukrainska folket flyr och han åker ner till de utsatta militären och ger dem utrustning som de behöver. Han vänder bara hem för 4-5 dagar i Sverige för att lasta nya saker för de behövande militärerna och folket i det hårt drabbade Ukraina. Han lägger ut sina upplevelser på fb där man bland annat hör artilleri och flyglarm.. Han har fått utmärkelser från Ukraina för sitt arbete med att bidra till de som kämpar för ett fritt land. Att Ryssland ska backa och lämna landet i fred.

Jag hoppas verkligen att han klarar sig under alla turer han gör ned till Ukraina. Hur många skulle åka ned och utsätta sig för denna fara för att bidra med hjälp till de hårt drabbade folket? Han har sett och upplevt saker som han säkert behöver bearbeta när det är över… Om han nu klarar sig från att skadas eller till och med kanske inte klarar att överleva.

När vi möttes så blev det ett stort steg i mitt liv och jag gick vidare i livet och skapade en ny tillvaro efter vi mötts. Han fick mig att lämna min första sambo där jag levde i ett destruktiv förhållande. Men resan efter det blev svår pga att andra saker hände också. Jag gick bland annat in i ett nytt förhållande alldeles för fort och lät inte mina sår från det första sambolivet läkas. Ja ja man blir ibland väldigt efterklok men vem är perfekt???

Livet är som en roller coaster och jag har åkt en väldigt krävande tur som fått mig att tappa andan många gånger. Skrikit mig igenom alla krängande kurvor och utsatta uppförsbackar och hisnande nedförsbackar. Där det har ilat och kittlat i magen av alla upplevelser som är bara livet…..

När han och jag pratades vid sista gången sa han.. Vi ses efter när kriget är slut… Jag antydde då.. det kan ta tid och vem vet vad som händer med dig och världen för övrigt??

Vem vet vad som komma skall i världen som är väldigt gungade och oroande med allt som pågår i politiska frågor och i miljöfrågor.