Okategoriserade

Jultid mitt i världens oroligheter där vår framtid pendlar fram och tillbaka. Vad kommer hända framöver?

Alla har inte möjlighet att fira en lugn och härlig jul. För vi har stora oroligheter där vår framtid pendlar fram och tillbaka.

Idag så är det juldagen när alla vilar sig efter all stress och luften går ur många som behöver vila idag. En del behöver slicka sina sår från allt som hänt under julafton med alla konflikter som kan uppstå för vi har alla olika konstellationer med familjer i nutid.

Jag hade en trevlig julafton vid Kalle för vi samlades några stycken som bor där jag bor. Jag, en från England en fd elitfotbollsspelare snart 70 år, en från Thailand och ett gift par från Makedonien. Allt på engelska för alla pratade inte svenska och jag var ensam svensk. Vi hade diskussioner om djupa saker som politiska och om religioner samt definitivt om situationen i världen nu med alla oroligheter och om vår framtid inom alla områden osv.. Alltså mina favoritämnen så min eftermiddag blev på topp..

Följer och lyssnar på allt som kommer upp på nyheter och på TV 4 gomorron och efter fem som har bra innehåll och som följer världen och allt som händer i vårt avlånga vackra land Sverige.. När jag var iväg för att handla i torsdags så mötte jag på en ung flicka 12 år vid busshållplatsen. Vi började prata för jag är så himla social och tycker om att prata med andra för att få intryck om vart folk står i sina unga år. När vi klev av bussen så sa hon ”trevligt att få prata med dig” hon kommer från Egypten. Jag önskade henne trevlig ledighet och trampade vidare till pendeln. Kände mig glad för hon var så ödmjuk och artig är inte van vid det. Speciellt inte i våra tider när alla ska vara tuffa och målinriktade på sig själva.

Det är inte det som är felet med att vara målinriktad osv.. men vi får inte glömma att vara artiga och bjuda på sin trevliga sida till andra.

Behandla andra som du själv vill bli bemött…..

Vem vill bli bemött med en otrevlig attityd och nonchalant intryck… Ingen hoppas jag verkligen…

God fortsättning till alla fina, härliga medresenärer på vår vackra planet Tellus