Okategoriserade

Hur blir vår framtid när ljuset vänder nu och efter juldagar och nyår?

Djupa tankar om vår framtid nu när ljuset vänder och när julen passerat med ett sprakande nyår

Nu är det nedräkning på allvar till juldagarna och folk blir bara mera och mera stressade. Jag var ut i handeln igår för jag behövde gå till apoteket. Jag har åkt på bihåleinflammation som är tufft för det värker som tusan. Känslan är som man fått problem med tänderna och att ögat ska tryckas ut. Med en hemsk huvudvärk, suck Det började i lördags så det var sängläge och vila med värmedynan mot halva ansiktet.. Nu känns det bättre men har fortfarande en molande värk i bihålan med huvudvärk. en aning till värk på den andra sidan idag. Ja ja det är bara att gilla läget och göra det bästa av det..

Imorgon så är det 21 december och ljuset vänder tillbaka då och det blir åter ljusare för varje dag. Det känns nice och behövligt i våra tider med allt negativt som händer med en oro över vår framtid. Jag tar det lugnt och kommer chilla dessa dagar som är kvar på detta år. Kommer äta god mat med vin och smarriga bakverk osv.. Det blir en smalare och mera genomtänkt matintag efter nyår men nu så hoppar jag över det.

I dessa dagar går mina tankar till de som har det tufft på olika plan i vårt eget land samt i världen med alla oroligheter som en del har utanför sin dörr och till och med ett krig som rasar i landet. Eller där moderjord har börjat morra och det händer naturkatastrofer eller stora naturförändringar som det kommer bli mera av. I framtiden så kommer vissa områden bli obeboeliga för människor och djur. Det blir inte tillfälliga torkperioder utan det blir bara värre och värre. Vattennivån kommer höjas så att vissa landytor kommer försvinna under vattennivån så kartorna behöver göras om i framtiden. När kommer allt att hända? Det kommer ske gradvis men större händelser kommer ske också akuta och det blir svåra år för många människor i världen.

Vi bör inte gnälla över småsaker och oja oss över att vi inte fick den rätta julklappen eller att du blev bortglömd eller julen blev inte som du hoppades på. Vi har hårda tider framför oss så njut av varje dag och ta tillvara på de små stunderna. Livet är som en roller coaster det är bara vi som kan välja hur vi ska reagera och agera efter alla kurvor med djupa dalar och höga kullar vi ska över.

Ta hand om er och gör det bästa av er situation ni har i livet just nu. Kärlek till alla vart ni än befinner eller gör i livet. Min tanke till tro är att det vi sänder ut från oss själva reflekterar tillbaka till oss själv. Det du gör mot dig själv, gör du mot andra..

Skriver mera om det en annan dag för det är ett mycket intressant ämne..