Okategoriserade

Självmordsförsöken ökar och polisen får åka på många larm där vården inte kan möta upp och ge god hjälp

Självmordsförsöken har ökat och polisen får åka på många larm för att många ropar på hjälp där vården inte möter upp med god hjälp… Varför???

Livet är som en roller coaster och vi utsätts för utmaningar hela livet. Men vissa har svårare att hantera dessa utmaningar där andra bara skakar av sig en prövning och går vidare i livet. Vi kan inte mena på att alla ska reagera lika och ha en färdig mall som vården och psykiatrin jobbar ifrån.

De ska vara välutbildade och se patienten från den ståndpunkten de står på i livet med sin genetik och sina prövningar de fått vara med om. Allt som formar oss att bli den vi är just nu i livet… Det som saknas i vården är mera möjligheter och en bra budget som de har att bolla med för att skapa en bättre vård.

En del landar liksom mellan två stolar för de har både psykiska problem samt ett beroende. Vem ska då hantera och hjälpa patienten? Det blir två olika områden som beroende och psykiska är två olika delar inom vården. Men att många har beroenden beror på att de försöker att vårda sig själva med olika stimulans för att dämpa sin ångest.

Nu så hörde jag på nyheterna att polisen får rycka ut på många larm per dag för att det är personer som försöker ta självmord eller till och med har gjort det. Ibland hinner de i tid för att se till att de kommer iväg med en ambulans. Har även läst nu i en artikel att de kör in personer till psykakuten men blir utskrivna fort och de går direkt till typ järnvägen för att göra ett nytt försök.

Det är flest män som avslutar sina liv men det är mera kvinnor som försöker men de ser alltid till att bli hittade eller hinna bli stoppade. Men när männen bestämmer sig för att göra det så ser de till att de lyckas. De vill inte bli stoppade utan vill verkligen avsluta allt.

Det är tragiskt när unga ger upp för de har tappat hoppet på livet och få en bra tillvaro. Den yngsta jag hört om var bara 8 år. Det gör ont i mitt hjärta när jag hör hur unga ger upp. Där de har tappat förtroendet på vuxna att kan hjälpa dem..

Psykvården behöver verkligen en reform för den vi har nu fungerar inte. Det finns annan hjälp att få och göra Men psykvården är så hårt styrd av överheter som ska sitta och tycka till med en del mossiga tankar. De har ju bevisats att det inte går så bra i många fall där typ personer fått fel diagnoser som har blivit rättsskandaler osv.. Vissa blir friskförklarade vid utredningar efter allvarliga brott begåtts.

Det finns mycket att skriva om detta och djupa tankar och frågor.. Det finns mycket som kan göras men som sagt det finns många bromsklossar som ska tycka till med det gamla tänket. En del förändringar kan göras men där kan det förmodligen behövas nya lagar för att kunna genomföras.

Det finns en del gener som vi föds med som skapar en tuffare tillvaro som typ ångestgenen, svagare signaler i vagusnerven som kan ge depressioner, en mindre hippocampus i hjärnan, krigargenen, sk beroende hjärnan, adrenalinkickbehov… Det finns ännu flera saker som kan orsaka ett sämre välmående. Maten vi äter kan även påverka oss för tarmarna är vår typ andra hjärna. En happy mage med god näring är viktigt…… Unga är mera sårbara i den frågan för hjärnan har inte utvecklats klart där hjärnbarriären är svagare.

God näring och bra balans i kroppen på flera plan, rörelse och att vara ute i naturen. Vi den lilla grottmänniskan där vi fortfarande befinner oss i evolutionen. Vi är skapta att röra på oss för att söka efter föda och bygga bo osv. Naturen är grön som ger signaler till hjärnan att det finns föda och vi blir lugna av den känslan. Lika med att höra ljudet av vatten ger lugn för det finns vatten att dricka och mat. Våra kroppar är programerade att reagera på dessa saker för ren överlevnad som är den starkaste instinkten vi har.

Sedan finns det mera att prata om och det är att vi är energivarelser och allt i vår skapelse består av olika energier för allt består av atomer som vibrerar i olika hertz. Vi har elektromagnetism i våra kroppar och reagerar på allt som finns omkring oss på den nivån också…. Mycket intressanta frågor och jag hoppas att forskarna snart kan komma med bättre hjälp. Men det är viktigt att de som sitter och håller i pengarna i landet gör bra val och skapar nya förutsättningar..