Okategoriserade

Varför firar vi jul egentligen?

Varför firar vi jul egentligen och skapar en massa stress för oss?

Imorgon så är det andra advent och dagarna bara springer iväg och tomten knackar på dörren snart. Enligt bibeln och tradition så föddes Jesus vår profet inom Kristendomen. Många tänker inte på den tanken utan bara stressar omkring. Precis som handeln vill att vi ska göra… Handla, Handla och åter handla..

Juldagarna kan vara helt underbara, festliga och en stor julefrid… Eller???

Nej, jag tror få har en sådan beskrivning på juldagarna i våra stressade och måste tider. Där vi har olika konstellationer på familjer. Där det blir en del bråk om hur man ska fira julen och dela vår tid med alla olika släktingar. Där barnen skickas mellan föräldrar som har lämnat varandra och där det finns nya syskon osv..

Det finns människor som sitter ensamma. Där barnen inte vill umgås med sina gamla föräldrar eller frånskild förälder som avvisats för umgänge. Listan kan bli lång när det gäller den saken. Varför en del sitter ensamma på julafton. Sedan har vi dem som har dåligt med pengar och det blir svårt att skapa en jul med glim och stoj och julklappar. Eller någon extra god mat utan dagarna blir rätt lika en vanlig helg typ..

Det blir mörka dagar för en del men till er vill jag säga.. Ta det lugnt skapa något fint för er själva för julen är inte menat att vara en hysteri där alla ska vara så himla lyckliga. Där barnens ögon glittrar av förväntan. Släpp den tanken för livet är inte som en Julfilm som de nu sänder varje dag på TV där de målar upp en fantasi värld. Med massor av lull lull som handeln vill att vi ska införskaffa.

Jag har firat julafton själv en del gånger nu och då på grund av olika anledningar. En julafton blev jag utskriven från sjukhuset och min julklapp det året blev 3 påsar blod. Tacksamhet att det finns människor som är blodgivare. Har inte den möjligheten funnits så hade jag inte levt idag.

Jag skapar mina juldagar med lite extra god mat, tända ljus och julmusik och bara chillar. Tycker det är skönt att slippa stress som jag klarar dåligt också. Känner medlidande för de som har alla måsten och förväntningar på sig.

Ta det lugnt… stressa inte utan bygg upp något nytt. Säg nej till måsten och tänk efter på varför vi egentligen firar jul.