Okategoriserade

Den globala uppvärmningen går i cykler men vi påskyndar händelsen i förväg med hur vi lever

Den globala uppvärmningen kommer i cykler och det är inte bara vi människor som orsakar den.

Idag är första dagen som känns som en kall höstdag. Vi har haft en härlig varm höst men inte normalt väder för årstiden. Jag satt ute i trädgården och fikade i solen i helgen som var och njöt av stunden. Tänkte, men nu så är det säkert sista gången som jag kan göra det. Det blir kallare snart som det verkligen kändes av idag. Det kom till och med små snöflingor som dansade långsamt ner mot marken.

 

Jag vill läsa på mera om hur det varit i historien och hur det kan bli nu framöver med vår planet.

Idag så blev det en tur till biblioteket för att hämta ut en bok som de hade beställt dit för den fanns inte ännu i deras utlåningsmöjlighet. Den heter ETT DOLT UNIVERSUM, Jordens biologiska mångfald skriven av Alexander Antonelli. Ska bli jätte intressant att läsa den. Just nu så läser jag en annan bok som får mig att fundera mycket. Det är mycket information om vår planets historia. Om hur det har varit med alla olika tidsepoker. Istider och värmeböljor med olika förutsättningar som varit för mänskligheten samt hur det troligtvis kommer bli framöver.

Den globala uppvärmningen som pågår är inte mänsklighetens fel utan har alltid hänt och kommit i cykler. Vi bara skyndar på processen med allt som händer nu med uppvärmningen. Vi är och petar i evolutionen på många sätt och rubbar balansen som är så finurligt skapat.

Det värsta vi gör just nu är att vi förorenar, förgiftar och gör stora sår i naturen med att skapa onaturliga förändringar. Vi måste börja ta ansvar för vad vi gör ned till minsta detalj i vår vardag. Människor vill vara med på tågen med vet inte riktig vad de kan göra. Folket brukar fråga dessa miljöaktivister och de brukar typ svara, panta och sopsortera.. Men va sjutton det finns så mycket mera att göra..

Det jag säger…. Skaffa information från forskarna vad de säger och skriver. Bli pålästa på vad som försegår och vad som händer och förmodligen kommer att bli framöver. Blunda inte för det blir för jobbigt och negativt. Det är vi konsumenter och folket som kan skapa en förändring inte politikerna. Lämna inte över ansvaret på dem utan låt oss ta ett gemensamt ansvar för vår tillvaro här på planeten JORDEN.

Här är böckerna som jag vill bland annat rekommendera.

Börja bli nyfikna och ta den del av ansvaret som vi den lilla människan kan göra. Det finns mycket att göra…